Ülkelerin kazançları artık geri dönüşümlerle daha da iyileşmiş durumda.

Geri dönüşümler şehirlerin her alanında temizlik anlamında da faydası var.

Çağ Teknoloji, Bilişim ve geri dönüşüm çağı oldu.

Kahramanmaraş’ta bunun sinerjisini yaşayan bir şehir.

Dünya, artık bir dönüşüm çağındadır ve bugün öğrenilen bilgiler, yarın eskimektedir.

Dolayısıyla; bireyler, kendilerini sürekli geliştirmek ve yenilemek zorundadırlar.

İşte; toplumdaki bu ihtiyacı, yetişkin eğitimi veren kurumlar yerine getirmektedir.

Ders programlarımız; sürekli yenilenmekte, güncellenmektedir.

Belirli bir yaşa geldikleri halde; hayatın akışı ve sorumlulukları gibi nedenlerle kendilerini gerçekleştirememiş bireylerin, kendilerini bulmalarına, içlerindeki cevheri keşfetmelerine yardımcı olmaktayız.

Hayat Boyu Öğrenme Kurumları; örgün eğitime devam edememiş, herhangi bir nedenle örgün eğitimini tamamlayamamış, okuma-yazma bilmeyenlere (ilkokul diploması olmayan bireyler dahil); ilkokul, orta okul ve lise diplomasına götüren programlar sunan (Açık Öğretim Okulları) veya bir meslek edinmek isteyenlerin, bir mesleği olduğu halde kendini geliştirmek veya meslek değiştirmek isteyen kişilerin kendilerini geliştirmek ve topluma faydalı bireyler olmak adına devam ettikleri kurumlardır.

Ortalama yaş aralığımız 25-60 dır. Sosyalleşmek, kendilerine bir hobi edinmek isteyen yetişkinler de, HBÖ kurumlarına başvurabilirler.

Örgün eğitimdeki öğrenci ve velilere yönelik kurslarımız da bulunmaktadır.

Türkiye’de; halen, 970 Halk Eğitimi Merkezi faaliyet göstermektedir.

Hayat Boyu Öğrenme Kurumları; kişisel gelişim, iletişim, diksiyon, drama gibi hayata hazırlayan kursların yanı sıra; yabancı diller (İngilizce, Almanca, Fransızca, Rusça, Çince, Yunanca vb), bilgisayar kursları gibi kariyer gelişimlerine yardımcı olan kurslarımız da mevcut bulunmaktadır.

Sağlıklı beslenme, ilk yardım, hijyen, çevre koruma vb. kurslarda, kursiyerler; kendi sağlıklarını ve çevre sağlığını korumayı öğrenmektedirler.

Geçmişte vakit bulamadıkları için erteledikleri yeteneklerini geliştirmek yeni hobiler edinmek isteyenler için iyi bir fırsattır hayat boyu eğitim.

Kahramanmaraş bununu farkında…

Şehrimiz son demlerde sosyal sorumluluk projelerinde yer almak için oldukça uygun yaşlarda ve konumlarda bulundukları için; onların, toplumdaki yardıma muhtaç bireylere ve kurumlara ulaşmalarına, destek olmalarına da yardımcı olabilmek için çabalıyor.

Bizde kendilerini tebrik ediyoruz.

Dünya değişim, dönüşüm ve Teknoloji çağındadır.

Gençler Altın çağı olarak hitap ediyor…