Tarihi ve Kültürel değerlerini ön plana çıkarmak adına birçok projeye imza atan Dulkadiroğlu Belediyesi, hergünn şehrin önemli kültür noktasına temas ediyor.

Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi, Tematik Mutfak Müzesi, 7 Güzel Adam Edebiyat Müzesi, Dulkadiroğlu Kültürel Miras Müzesi ve son olarak ta Kahramanmaraş Kültür Tarih Araştırmalar Merkezi ile birçok müze barındırırken sınırları içerisinde Germenicia Antik Kenti gibi bir önemli bir Kültür varlığı bünyesinde bulunduruyor.

Şehrimizin kültürel zenginliklerine sahip çıkma adına birçok projeye imza attan bir Belediye Başkanı var.

Bir ülkedeki toplumların farklı yaşam biçimleri, inançları ve değer yargıları, kültürel çeşitliliği oluşturmaktadır.

Kültürel çeşitliliği meydana getiren unsurlar ise çok farklı yollardan tanıtılabilmektedir.

Öte yandan tanıtımlarda toplumlara özgü kültürel ürünlerin kayda değer bir şekilde yorumlanması, ekonomik refahı doğrudan etkileyebilmektedir.

Kültürel kimliğin en canlı belgesi olarak kültürümüzün dünyaya açılımında önemli rol üstlenen Dulkadiroğlu tarihe yelken açıyor.

Son olarak geçtiğimiz günlerde gezmeye fırsat bulduğum Divanlı Mahallesi içerisinde bulunan Bahtiyar Yokuşu’nda yer alan tarihi konağı hayata geçiren Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Kahramanmaraş’ın zengin tarihi ve kültürel değerlerini ön plana çıkarmak amacıyla birçok projeye imza atıyor.

Başkan Necati Okay, Bahtiyar Yokuşu’nda yer alan tarihi konağı Kahramanmaraş Kültür Tarih Araştırmalar Merkezi olarak hizmete sundu.

Restorasyon çalışmaları tamamlanan konak, Kahramanmaraş’ın tarihi ve kültürel zenginliklerini içeren belgelerle donatılmış…

Temelde tarihi yapının kendisi korunurken, kıymetli belgelerinde bu çerçevede muhafazası ve gelecek nesillere aktarılması sağlanmış olacak.

Konak, el yazma eserler, ansiklopediler, tarih, edebiyat, coğrafya, matematik, felsefe, gazete, dergi vb. alanında yazılmış tetkik eserler sergilenmekte…

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı Osmanlı Arşivleri ve Cumhuriyet Arşivlerindeki arşiv niteliği taşıyan Kahramanmaraş’a ait olan yazılı, görsel ve video kayıtları konakta araştırmacıların gereksinimlerine karşılık vermekte…

İçerisinde barındırdığı geniş arşiviyle merkezin şehrin hafızası olacak gibi…

Sıra dışı bir çalışma olmuş Tebrik etmek lazım.

Kalın Sağlıcakla…