Geçen hafta drama kraliçesinin durumundan bahsetmiştik.  Sürekli melankolide takılmak hayatımıza bir şey katmıyor. Başlığımı kraliçe olarak atsam da dram takılan krallar da var.  Bugün uzan uzadıya yazmayacağım. Sadece çözüm odaklı birçok cümlelerle size destekçi olacağım.

“Başıma neden sürekli bu geliyor ?” Sorusunu tekrarlatan olaylar yaşıyorsanız hala öğrenmediğiniz bir şey var demektir. Bunu söylemek yerine , nerede değişmeye ihtiyacım var ve çözümleyemediğim ana nokta nedir? Buna odaklanırsam aynı durumu belki de yaşamam.

 “ Bir işe girdim,  Allah utandırmasın.” Kaderci bakmak ve suçu Allah’a atmak yerine şunu yapabilirsiniz; bu yeni girdiğim işimde sorumluluklarımı nasıl sürdürebilirim? İşimin devamlılığı benim üretkenliğime bağlıdır.

“Ben imkansız aşklar için yaratılmışım.” Demek yerine “ sevebilirim ve ulaşılabilir sevgileri yaşayabilirim.” Denebilir.

 “ Neden değer verdiğim halde yeterli değeri görmüyorum?” İnsanların hepsi nankör. Demek yerine , acaba değerimi hak etmeyen insanlara kendimi altın tepside mi sunuyorum? Diyerek kendimi sorgulayabilirim.

 “Hayat hiç adil değil. Sürekli haksızlığa uğruyorum.” Demenin kendinize faydası yoktur. Yüzde yüz adalet yok. Bende herkes gibiyim. Adalete bu kadar takılmamın anlamı yok. Yaşamın adaletsizliği ile de baş edebilirim. 

 “ Gülmedi bahtım, gülmedi gitti.” Allah’ın bizimle bir derdi yok. En konforlu ve güzel hayatı yaşamız için bize seçenekler sunuyor. Gülsün bahtım. Zira , yaşam olmayanlarla uğraşamayacak kadar kısadır.

 “ Piyangodan bize bilet çıkmaz ki…” Bilet çıkması için bilet almalısın . Hayal kurarak yaşamımız devam edemez.

Bu cümlelerle ve daha fazlasıyla kendimize destek verebilirim. Neye inanıyorsak O’yuz. Hayatta her türlü olaylarla karışılabileceğimizi baştan kabul edersek belki bu denli dram takılmayız. Sevgili hocam şu güzel sözüyle yazımı sonlandırıyorum.

 “ Başınıza gelen her şeye şaşırmadığınızda büyümüşsünüz demektir.”