Mesleğimiz gereği eğitimcilerle bir araya geliyoruz. Önceki gün Final Kolejinde Adıyamanlı eğitimseverlerle bir araya geldik. Bu dostlarımız Kahramanmaraş’ta yüksek öğrenim gören öğrenciler için koşuştururlar. Amaçları burs toplamak ve geleceğimiz olan gençlere destek olmak. Şahsen, o dostları çok samimi buluyorum. Uzun yıllardır yaptıkları ve ibadet olarak gördüğüm bu çalışmalarını da inşallah daha uzun yıllar sürdürürler…

Sonra Kök-Der Bir Yönetim Kurulu toplantıları oldukça samimi ve dolu dolu geçer. Eğitimde gelinen noktayı değerlendiriyoruz, değişiklikler gündeme geliyor…

Dün de Doğu Cevap Kolejindeydik Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Yıldırım Kurumlarının Özel öğretim kursları arasında Türkiye'nin 3. büyük markası olduğunu vurgulayarak: Bizi diğer kurumlardan farklı kılan en temel özelliğimiz, bugüne değil, geleceğe insan yetiştirmesidir. Geleceğin nitelikli insan gücü ihtiyacını çok iyi biliyoruz ve hem okullarımızda hem de kurslarımızda bu ihtiyaca yönelik insan yetiştirmeye odaklanmış bulunmaktayız...” şeklinde konuştu.

Yani kısa zamanda gelinen noktayı şahsen önemli buluyorum.

ERANTEPLİ VE EKİBİNE GÜVENİYORUZ

Doğru Cevap Kolojinin daha önce %50’sine sahip olan Muharrem Erantepli’de, tüm hisseleri satın aldıklarını belirterek, daha bir hedefleri olduğunu açıkladı. Erantepli, güçlü bir eğitim kadroları olduğuna, helal rızık peşinde koştuklarını vurguladı.

Erantepli’de eğitim vizyonları ve misyonlarını açıklarken: “ Doğru Cevap okullarında her bir çocuğun bireyselliğine azami ölçüde uyan bir pedagoji programı uyguluyoruz. Çocuklarımız, özgür seçimlerde bulunurlar, hatalarını kendilerini denetlerler, hareket ederler, sosyal ilişkilerini kendileri kurarlar, çevreleri düzenli ve temizdir, özgür faaliyete dayalı bir disiplin ortamına sahiptirler, kitapsız okuma ve yazma etkinlikleri yaparlar, alıştırmalarını bolca tekrar ederler.

Uyguladıkları yaklaşımlarda çocukların en fazla kendi kendilerine planlayıp uyguladıkları etkinliklerden öğrendikleri anlayışı esastır. Bir diğer deyişle, High/Scope Programı erken çocukluk eğitiminde “etkin öğrenme” kavramını temel alır. Çocukların kendi tercihlerini yapmalarına, karar alma mekanizmaların geliştirilmesine, sorumluluk almayı öğrenmelerine, öz disiplin ve yeteneklerinin geliştirilmesine destek verililoy dedi.

Erantepli: “Eğitim her çocuğun hakkı” olduğu düşüncesiyle çocukların kaliteli bir eğitim alabilmesi için okul, aile ve toplumun iş birliği içinde çalışması gerektiği esas alındığının altını çizerek bu sayede yeni deneyimler kazanmalarına yardımcı olunuyor. Doğru Cevap Okulları’nda, eğitim ciddiye alınıyor, özellikle değerler eğitimini ilk sıralara koyuyoruz. Bizim için sadece sınav başarısı değil, hayat başarısı da önemli…” dedi.

ÖZEL OKULLAR DESTEK BEKLİYOR

Daha sonra, Kök-Der Bir Başkanı İbrahim Gülsu da bana göre önemli bir konuşma yaptı. Gülsu, sağlık hizmetlerine verilen desteğin aynısını eğitim sektörüne de verilmesinden yana olduklarını belirterek, özel okulların, eğitimde devletin yükünü hafiflettiklerini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde, bu konuda bir dostumuz bizleri öğrencilerin devlete maliyetleri hakkında bilgilendirmişti. Ortalama 12-17 bin TL arasında ciddi bir maliyet bulunduğunu biliyoruz. Dolayısı ile Sayın Gülsu’ya hak veriyorum…

Evet, eğitimi konuşmak çok güzel. Çünkü eğitim bu ülkenin birinci sorunu olmalı. Öyle veya böyle insana yapılan yatırımlar da yüzde yüz topluma dönecektir diye düşünüyoruz.

Muharrem Erantepli ve ekibine de her zaman desteğimiz sürecek, çünkü onlara destek vermek ülkemize destek vermek anlamına gelmektedir…

Sonra Fatih Erdoğan kardeşimizde, o esprili konuşmaları ile eğitimde atılan yeni adımları önemli bulduğunu belirterek, mesleki alanda yapılan adımları önemsediğini söyledi.

Toplayacak olursak, bu kentin bir evladı olarak nerede hayırlı bir iş varsa, koşuşturuyoruz. Negatif gelişmeleri gündeme almak yerine, olumlu haberleri ve yapılması gerekenleri yazmaya çalışıyoruz.

Bu vesile ile hepinize hayırlı tatiller diliyorum.

Kalın sağlıcakla.