Hayatı anlamlı kılan, geçen zaman içinde kalıcı şeyler ortaya koyabilmektir.

Kalıcı şeyler insanı ölümsüzleştirdiği gibi, bu tür icraatların içinde olmanın verdiği haz da insanın ulaşabileceği en üst doyum noktasıdır.

Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında “Doğanın dengesini gözet; çevreni koru ve temiz tut” mottosuyla gerçekleştirilen etkinliğe Türkiye genelinde başta izciler, sporcular, çocuklar ve gençler olmak üzere binlerce çevre dostu çevrede temizliğe katıldı.

En değerli varlığımızdır Doğa…

5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü çöplerden arındırılmış tertemiz bir doğayla karşılamak amacıyla düzenlenen etkinlik ülke genelinde uygulandı.

Kahramanmaraş’ta da Parklar, yaşam alanları ve mesire alanlarında temizliğe çıkıldı.

Kahramanmaraş’ta da diğer illerle senkronize şekilde Muhsin Yazıcıoğlu Mesire Alanında gerçekleştirilen etkinliğe Kahramanmaraşlı çevrecilerin yanı sıra Lider Gençlik Spor ve İzcilik Derneği İzcileri ve İzci Liderleri de katıldı.

Binlerce çevre dostunun katılımıyla başlayan etkinlik boyunca başta pet şişe, poşet, izmarit ve straforlar olmak doğada dönüşmesi zor olan atıklar ve kirleticiler toplanarak çevreye yönelik toplumsal farkındalığın artırılması hedeflendi.

Bu etkinlik sayesinde Doğaya temiz nefes aldırdılar.

Doğada kendiliğinden oluşmayan basit bir çöpün dahi doğaya büyük yük olduğunun farkında olalım.

Doğada kendiliğinden oluşan atıklar organik şekilde zaten dönüşmektedir.

Sözgelimi ağaçların dökülen yapraklarını ve dallarını, yeryüzünün gizli kahramanları mantarlar bertaraf ederek toprağa faydalı hale dönüştürmektedir.

Önemli olan, doğanın dönüştüremeyeceği veya dönüştürürken çok zorlanacağı sanayi üretimi çöpleri, atıkları, kimyasalları doğaya atmamaktır.

Bu nedenle bu etkinliğe katılan herkesi tebrik ediyorum.

Doğaya bıraktığımız her bir çöpün, her bir atığın çevreye zararının çok yüksek olduğunu ve sadece dünyamıza değil, ülkemize de gerek toplum sağlığı gerekse ekonomik açıdan ciddi bir yük getirdiğini aklımızdan hiçbir zaman çıkartmamalıyız.

Bu sebeple, günlük hayatımızda kullandığımız ürünler sebebiyle oluşan atıkları rastgele çevreye atmayıp doğayı koruyacak yöntem ve metotları tercih etmeliyiz.

İnşallah düzenlenen bu farkındalık hareketi, etrafa rastgele çöp atanların, çevreye duyarlı davranmayanların hatalarını anlamalarına katkı sağlar.

Kalın Sağlıcakla…