TBMM İçişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Milletvekilli Celalettin Güvenç ile Milletvekili Mehmet Cihat Sezal, İl Başkanı Fırat Görgel ve partinin ileri gelenleriyle birlikte gazetemize ziyarette bulundular.

Siyasi partilerin güçlü olduğu illerde siyaset yapmak oldukça kolaydır. Hem belediye hem de Milletvekilleri seçimlerinde %70‘in üzerinde oy alan bir siyasi parti...

Çünkü arkanızda %70 den fazla oy alan AK Parti ve Kahramanmaraş’tan bahsediyoruz.

Son günlerde AK Parti teşkilatının sık sık esnaf ziyaretlerinde bulunduklarını biliyoruz. Esnaf ziyaretleri sonuç olarak piyasa değerlerini pek yansıtmaz.

Çünkü? Kahramanmaraş halkı yürekten balığı olduğu bir AK Parti var... Genel olarak esnaflar hem kriz hem de pandemi ile birlikte krizi yaşamaktalar. Bunun negatif sonuçlarını tüm esnalarımız çekmekte olduğunu hepimiz biliyoruz. Bunun baş nedeni partisini şikâyet etti anlamı taşıdığı için gerçek isteğini yansıtmaz... Arkasında iktidar olduğunu aklından çıkartmaz.

Parti ziyaretinden bir konu açıldı. Bunu ben söyledim. CHP eski milletvekillerinden Mehmet Parlakyiğit’in akıllarda kalan ünlü bir sözü var. Parlakyiğit;” Ak Parti akde vefa olan bir partidir. Dışarı kimseyi atmaz-,  hep değerlendirir. “

Eski Milletvekili ve Devlet bakanı Veysi Kaynak, Vakıflar bankası üst yönetimine, Eski Belediye başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Karabük Demir çelik fabrikası yönetim kuruluna, Eski milletvekili Uğur Dilipak enerji kuruluna…

İşte AK Partinin geçmiş emeğe saygı, göstererek bir şekilde bir yerlerde değerlendirmesi, bu Partiyi ayakta tutan özelliklerinden birisidir.

Elbette diğer muhalefet partilerinin imkânlarının olmadığını biliyoruz. Ama hiçbir partide bu özellik yok.

Hem devamlı iktidar yüzü görmedikleri için, hem de bu şekilde ahde vefa gibi bir kaygıları da yok.

Son aylarda CHP başta olmak üzere tüm millet ittifakında olan siyasi partiler, erken seçim beklentileri devamlı yükseliyor.  Cumhur ittifakı, seçimlerin 2023 tarihinde olacağını seslendiriliyor.

Elbette bu konuda kesin bir şey söylemek mümkün değil. Bir bakarsınız, MHP lideri Devlet Bahçeli seçim isteyebilir. Onun için ülkenin yarının ne olacağını kestirmek kolay değil.

Hem kriz, hem de korona virüs gibi bir salgın varken, durup dururken, seçime gitmek ne kadar mantıklı olabilir. İki yıl öncesine döndüğümüzde; her yıl üs üste iki tane seçim yapıldı. Cumhurbaşkanı referandumu, Cumhurbaşkanlığı seçimi, genel seçimler, yerel idareler seçimi, milletvekili seçimleri yapılmıştı!

Sık sık yapılan seçimler hem insanlarımızı sandık yorgunu yaptı. Hem de her yapılan seçimler ekonomiye büyük darbe vurduklarını da inkâr edemeyiz. Yapılan her seçimin büyük maliyetler getirdiğini de unutmayalım. Dereyi  geçerken at değiştirilmez diye bir atasözü vardır.

Sonuç olarak: Kahramanmaraş insanı dilde susup bedence konuşan bir alışkanlığa sahiptir.