Schneider Electric, müşterilerine dijital operasyonlarının korunmasında yardımcı olmak amacıyla Fortinet’in güvenlik duvarı, güvenli erişim ve diğer cihaz koruma ürünlerini kendi siber güvenlik çözümlerine entegre edecek.

Bu stratejik ortaklığı değerlendiren Schneider Electric Siber Güvenlik Hizmetleri Başkan Yardımcısı Jay Abdallah, “Özellikle operasyonlarının maksimum bir değer yaratmasını hedefleyen kurumlar yeni, dijital teknolojilere yöneliyor ancak bu teknolojilerin her seviyede ve kullanım döngüsü boyunca kesintisiz olarak siber güvenliğinin sağlanması gerekliliği göz ardı edilebiliyor.

Bu da yatırımı ve yaratılan değeri riske ediyor. Günümüzde iş sahiplerinin ve operatörlerin siber güvenlik risklerini önceden değerlendirmesi ve ihtiyaçlarına ve ortamlarına en uygun siber güvenlik çözümlerini uygulaması hiç olmadığı kadar kritik öneme sahip.

Bu ihtiyaçtan yola çıkarak sahip olduğumuz teknoloji, uzmanlık ve deneyimi Fortinet ürünleriyle bir araya getirerek müşterilerimiz için dijital dönüşümü mümkün kılmakla kalmayıp operasyon döngüsü boyunca siber güvenlik risklerini daha iyi yönetebilmelerini sağlayan özel, bütünlüklü çözümler geliştirebiliyoruz ve uygulayabiliyoruz” dedi.

Fortinet Operasyon Teknolojileri CISO Rick Peters ise; “OT güvenliğinde lider bir şirket olarak Schneider Electric ile iş birliği yapmaktan çok memnunuz. Böylece kurumlar dijital inovasyon yoluyla internet ve bağlantılı IIoT cihazlarının avantajlarından faydalanabilecek.

OT ortamları için özel olarak geliştirilmiş siber güvenlik çözümleri ile çok katmanlı bir tehdit ortamında kurumların siber güvenlik risklerini azaltabiliyoruz. Bu ortaklık ile OT ortamlarındaki ihtiyaç, gereksinim ve kısıtlamaları çok iyi bilen iki sektör lideri şirket, birlikte çalışarak özel siber güvenlik çözümleri geliştirecek. Böylece en iyi teknolojiler ve en üst düzeyde uzmanlık sunacağız” şeklinde konuştu.

Siber tehditler çok hızlı bir değişim içerisinde, bu da kritik altyapılar ve global imalat sanayi başta olmak üzere kurumları sürekli bir risk içerisinde bırakıyor. Dolayısıyla dinamik bir yaklaşımla bu risklerin yönetilmesi ve azaltılması gerekiyor. Her bir operasyon için ona özel tasarlanmış korunma çözümleri kullanılmalı ve değişen ihtiyaçlara uyum sağlayacak şekilde bir yenilenme içerisinde olunmalı.

Bu doğrultuda Schneider Electric’in IT ve OT sistemlerinin yönetilmesinde sahip olduğu teknoloji ve uzmanlıkla Fortinet’in siber güvenlik çözümlerinin bir araya geldiği ortaklık, her sektörden işletmenin özel ve değişen ihtiyaçlarına uygun, güçlü siber güvenlik ve tehdit önleme çözümleri sunuyor.

Anlaşma kapsamında şirketler iş birliği yaparak belirli sektörler ve uygulamalar için siber güvenlik çözümleri geliştirecek. Schneider Electric çözümlerine entegre edilmiş Fortinet uygulamaları ile kullanıcılar, lider ürünlere ve özelleştirilmiş, esnek siber güvenlik çözümlerine ulaşabilecekler.

Fortinet, 20 Ağustos tarihinde ‘Endüstriyel Denetimin Geleceğini Güvenceye Almak: Operasyon Liderinden Bilgiler’ başlıklı ücretsiz bir webinar düzenliyor. Jay Abdallah’ın da panelist olarak katılacağı bu online buluşmada Fortinet'ten uzmanlar ve diğer sektör liderleri, devam eden IT-OT yakınsamasını, artan IoT cihazı sayısının tesis ortamını nasıl etkilediğini ve en iyi uygulamaların dijital olarak dönüştürülmüş ortam ile ilgili zorlukların aşılmasının nasıl sağlayacağını tartışacak.