Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından az önce açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında 1.381 kamu personeli alımı için müjdeyi verdi. Detayları hemen bu haberimizde hazırladık.
2025 yılı atama müjdesi geldi
2. dönemin açılışı itibarıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından eğitimdeki yenilikler ve öğretmen atamaları hakkında bilgi verildi. Bu kapsamda eğitime yapılan bütçe artışlarını ve geleceğe yönelik projeleri de paylaşan Erdoğan, 2025 yılında 1.381 engelli öğretmen ataması yapılacağı müjdesini verdi.
820 Bin atama yapıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamasında 22 yılda eğitimde yapılan yenilikleri anlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan 820 bin öğretmen atamasının gerçekleştirildiğini açıkladı ve öğretmenlerin yüzde sekseninin göreve kendi dönemlerinde başlatıldığını belirtti. Yeni süreçte de Erdoğan bin 381 engelli öğretmen ataması yapılacağını açıkladı.
Yasal düzenlemeler hayata geçirildi
Erdoğan eğitimde şiddete karşı da yapılan düzenlemelere değindi. Yasal düzenlemelerle öğretmenlere karşı işlenen suçlarda cezaların artırıldığını belirtti. Dijital mecraların kontrolsüz pek çok tehditle dolu ikliminde çocukların yalnız bırakılamayacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan Sosyal medyaya yaş sınırlaması gelebileceğini ve konunun da değerlendirildiğini ifade etti.
Editör: Editör Melek