İyi ve sağlıklı bir cildin doğru beslenme ile doğrudan alakalı olduğunu biliyor muydunuz? Güzel bir cilde sahip olmak için cildinize iyi bakmanız çok önemli. Kendinize yaptığınız cilt bakımları, cildinizi temiz ve nemli tutmak gibi cildin dışından yaptığımız uygulamaların  yanında en önemlisi de cildi içerden beslemek. Sağlıklı beslenmek her konuda fayda sağladığı gibi cildimize de fayda sağlıyor. Cildi sadece dışarıdan değil içeriden de beslediğinde sonuç mükemmel oluyor. Peki nedir cildi güzelleştiren yiyecekler?

Hindistan cevizi yağı; İçinde bulunan yağ asitleri ve E vitamini sayesinde cilt yaralarının tedavisinde ve akne, sivilce gibi lekelerin giderilmesinde kullanılabilir.  Hindistan cevizi yağını günlük hem 1 tatlı kaşığı olacak şekilde kahvelerinize koyup hem de nemlendirici olarak cildinize de sürerek; hem içten hem de dıştan fayda sağlayabilirsiniz.

Yeşil çay; Yeşil çay bol miktarda antioksidan içeren bir bitki çayıdır. Sindirim sorunlarını ve metabolizmayı destekleyici olduğu gibi cilt güzelliğimiz için de destekleyici. Taze olarak her gün 2 fincan tükettiğinizde cildinizdeki farkı ve canlılığı hemen görebilirsiniz.

Somon balığı; Omega-3  ve D vitamini bakımından çok zengin olan somon balığı, akne ve kırışıklıkların giderilmesinde önemli bir rol oynar. Hem cildimiz için hem de saç ve tırnaklar için de çok faydalıdır.

Kırmızı biber; Karotenoid içerdiği için kan dolaşımını hızlandıran ve kırışıklık oluşumunu engellemeye de yarayan kırmızı biber aynı zamanda sadece 30 kaloriye sahip. Yemeklerde ve salatalarda sık sık kullanabilirsiniz.

Ispanak; İçeriğinde bol miktarda bulunan A, C ve E vitaminleri ile cildi destekleyen ıspanak da sağlıklı ve canlı bir cilt için haftada 1-2 kez tüketilmesi gereken sebzeler arasında.

Kereviz; Bol lifli sebzelerden biri olan kereviz, cildi nemlendirmede ve kilo alıma-verme süreçlerinden kaynaklanan çatlakları azaltmada çok etkilidir. Kalorisi de çoğu sebze gibi oldukça az olduğundan kerevizi sık sık tüketebilir, yemekleriniz, salatalarınızda ve yemek yanı mezelerde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Keten tohumu; İçeriğindeki E vitamini sayesinde cilde esneklik kazandıran keten tohumu salatalarda ya da yoğurtla karıştırılarak tüketilebilir. Ancak, çok yüksek miktarda tüketilmesi durumunda bazı sindirim sistemi problemlerine yol açabileceği için belirli porsiyonları geçmemeye özen gösterilmeli.

Domates; İçeriğinde bol miktarda likopen bulunduran domates, bu antioksidan özelliği ile cildi korur ve yaşlanmayı geciktirir. Fosfor, potasyum, A ve C vitaminleri açısından da zengin olan domates kolay ulaşılabilir bir sebze olduğu için de bol bol tercih edilebilir.

Bu besinler dışındaki çoğu meyve ve sebze de sağlıklı bir beslenme düzeni oluşturmamızı sağlayarak dolaylı yoldan da olsa cilt güzelliğimizi iyi yönde etkileyebilir. Paketli gıdalar ve yağlı abur cubur tarzı gıdalardan uzak durmak da etkilidir. Her konuda olduğu gibi cildimiz konusunda da; günlük olarak yeterli su tüketmek cildi nemli ve canlı tutmak için önem taşır.