Kahramanmaraş AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve TBMM içişleri komisyonu başkanı Celalettin Güvenç’le uzun bir sohbette bulunduk. Sohbetimizde Prof. Dr. İsmail Güvenç, KMBGC başkanı Aslan Deveboynu, Gazeteci Bekir Doğan, AK parti Çağlayancerit koordinatörü Yusuf Kökünüz’nde bulunduğu sohbette ‘Güvenç ülke ve il gündemine çok sahip’. Çünkü uzun süre Erzurum, Manisa ve Şanlıurfa ilerinde vali olarak görev yaptı. Daha sonra Şanlıurfa’da Büyükşehir Belediyesini %62 oy alarak Büyükşehir Belediye başkanı seçildi. Ardından Kahramanmaraş Milletvekili olarak iki dönemden bu yana TBMM içişleri komisyonu başkanı olarak ta görevini sürdürüyor.

Bu konuda kitap falan yazmamış ama sokağın sesini duyan ve halkın nabzını tutan bir siyasetçi...

Bir başka tarafı ise basınla da iyi diyalog kurarak ve şehrin sorunlarını direk basın ve sosyal medyayı dinleyerek çözüm üretiyor. “siz bize sorunları iletin bizlerde çare bulalım. Bizler milletvekili olarak insanlarımıza hizmet etmek için buradayız. Bizleri bu halk seçti bizlerde halkın sıkıntıların çözmek zorundayız.”

 Cep telefonunu 24 saat açık tutuyor, olması kendisine artı getiriyor. 

Buda Celalettin Güvenç’in özelliğidir. Zaten Kahramanmaraşlının belli başlı iki işi düşer vekillere. Bunun başında iş, ikinci olarak tayin olarak başvurur. Tabiki iş bulmak o kadar kolay değil. Belli bir özelliğiniz yoksa bu ancak fabrikalarda olur. Ama insanlarımız genellikle masa başı iş ister. O da bir devlet kurumunda olması önceliğidir. Elbette bu mümkün değil. Devlet insanlarımızın sağlığını korumak ve okutmak zorundadır. Buda sosyal Devlet’in görevidir. Devlet herkese iş bulmak zorunda değil. Devlet okutur sağlığınızı korur. Diploma sahibi yapar. Ama iş bulmak gibi bir mecburiyeti yoktur.

+++  

Avrupa işsizliği çözmüş, çünkü…  Teknoloji ve her türlü sanayi üretimine sahipler. Onlar bu konuyu bu şekilde çözmüşler.  Kahramanmaraş’ta bulunan fabrikalarda 165 bin sigortalı işçi ülke ekonomisine katkıda bulunmakta...

 Milletvekili Celalettin Güvenç’te; üniversitelere büyük iş düştüğünü vurguluyor. Bu kadar üniversitelerimiz var. Buralarda 8 milyon öğrenci okumaktalar. Üniversitelerimiz ülke ekonomisine daha fazla katkı sunmalarını bekliyoruz... Örneğin Kahramanmaraş Sütçü İman üniversitesin de çok gelişmiş laboratuvar ve Teknokent var. İşte bunlar ülkemizin kısıtlı imkanlarına rağmen büyük yatırımlar yapıldı... Onlarda Avrupa da olduğu gibi proje üreterek Üniversite-sanayi işbirliğinin gerçekleşmesini bekliyoruz.

KONUŞMA:

Konuşma insan yaşamında en önemli gereksinimlerinden biridir. Gıda, su, hava kadar gereklidir. Ruhsal açıdan doyum amacımızdır. O olmadan iç dünyamız doyuma ulaşamaz. Bir yanımız boşta kalır. Uygar bir yaşamda konuşmanın işlevini nasıl göz ardı edebiliriz ki?

Konuşmanın kendisi kadar yeri, zamanı, edebi inceliği, içeriği, düzeyi, buluşumu ve üslubu da önemlidir. Bu nedenle konuşma bir sanattır, bence. Her sanatın ustaları olduğu gibi konuşma sanatının da ustaları olması doğal, sanıyorum.

Bir de sözcükleri işleme sanatı vardır. Nasıl fırçayı eline alan her kişi, resim yapamazsa, acemi bir kullanımda en güzel sözcükleri telef olup –gider. Bu nedenle konuşmada dilin kullanımı öne çıkar. Yukarıda konuşma ile ilgili olarak yazdıklarım Milletvekili Celalettin Güvenç’in alt yapısı ve güzel konuşmalarına atıfta bulundum.