Kahramanmaraş ülkemizin 16 büyük iller arasında yer almaktadır.

Ancak sanayi sektörünün dışında, perakende alışverişte her geçen gün kısır döngü içerisinde olduğunu görüyoruz.

Yabancıya ev sahipliği yapamıyoruz…  Onun için otellerimiz ve konaklama tesislerimiz boş geçiyor ve otel sahipleri zarar ediyor.

Buradaki binlerce esnafın veya özel sektörün başlıca gelir kaynağı; ''İşçi ve memur maaşları...''  Bunun da yeterli olmadığını biliyoruz. 

Başlıca nedeni ise turizm konusunda yeteri kadar başarılı olmadığımızdır. Kahramanmaraş’ın tarihi varlıkları var. Önemli olan bu tarihi varlıklarımızı ve zenginliklerimizi ekonomiye çevirme kabiliyetini gösteremiyoruz…

Bu konuda gerek özel sektör, gerek kamu kurum ve kuruluşları yeteri kadar çaba gösterdiği söylenemez.

Esnafların müşteriye tatlı dil ve güler yüzle davranmadığından yakınılıyor… Hep komşu ilimizi örnek gösteriyoruz.

Örnek gösterdiğimiz komşu ile ise yabancı sirkülasyonu çok fazla. Esnaflar ve diğer sektörler iş yapıyor para kazanıyor.

Oralarda güler yüz ve tatlı dil de bundan kaynaklanıyor.

Rahmetli gazeteci Şeref Turhan: Kahramanmaraş güneyin çıkmaz sokağı derdi.

Bu zamana kadar bu çıkmaz sokağı aşamadık.

Şimdi esas konumuza geliyorum;

KMTSO ve Belediyelerin katkılarıyla KAFUM’da fuar açılıyor.

”Örneğin. Tekstil fuarı, ardından kitap fuarı, son olarak ta tarım ve hayvancılık fuarı açıldı” Bunlar esnafı direk etkileyecek fuarlar değil.

Esnafların önünün açılması için “Beyin fırtınası yapmak zorundayız.”

20'inci grubun başını çektiği ve diğer guruplarında ortak olduğu, ”ÇARŞI PAZAR GÜNLERİ“ 11 - 17 kasım arası  yılın 46. haftasına denk gelen %46 varan indirimler olacak...

Bu gibi etkinliklere başta KMTSO ve Büyükşehir belediyesi ev sahipliği yapıyor.

Ancak… STK da birlikte hareket etmeleri bu projeye olağan üstü bir katkı sağlayacak.

 Uygulanacak olan bu pazarlama tekniği ilk kez yapıldığı için eksiklikleri ve aksamalar olacaktır, elbette. Ama bunun devamını getirme zorundayız.Çünkü , binlerce perakendeci esnafı ilgilendiriyor.

Komşu illerimizde yıl içerisinde birçok festivaller düzenleniyor. Bizimde kendi öz değerlerimizin festivalini yapabiliriz.” Yeni bir başlangıç olarak nitelediğimiz.” Bu konuda da yine odamıza ve diğer STK,  kamu kurum ve kuruluşlarına büyük görev düşüyor.

Başta Sayın Valimiz Vahdettin Özkan. Büyükşehir belediye başkanımız hayrettin Güngör. Onikişubat Belediye Başkanımız Hanife Mahçiçek, Dulkadiroğlu belediye başkanımız Necati Okay, Siyasetçiler, sanayiciler iş adamlarımız ve bürokratlarımızın da sahiplenmeleri gerekiyor. 

ÇARŞI PAZAR GÜNLERİ'ini gerçekleştirirken perakende sektörünün büyük fedakârlıkları sonucunda bu etkinliğe, sahiplenmesi olmazsa olmazımızdır. Hayata müdahale etme iradesi umut. Yaşanan gerçekliğin üst boyutudur.Bir şeyler yapmanın, bir şeyleri değiştirmek için harekete geçmemin ön koşullu ise, durum tespitini sağlıklı yapmaktır. Bir de elbette, insanlara güvenmek, insanları tanımak gerekiyor. Toplumda dinamiklerine önemli görevler düşüyor. En büyük güven birbirlerine güvenmek zorundadır. Bunun başında perakende sektörünün içerisinde bulunanlarında birbirlerine güvenmesi ve halkın gözünde güven bulması gerekecektir.Bu aktivenin başarıl olması elbette önemlidir. Sektörün ilk sınavıdır. Dondurma festivalinde birlik olamayışımız olumsuz bir örnek teşkil etmişti…

Çarşı Pazar Günleri etkinliklerinin başarılı olması en büyük dileğimizdir.