Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine bir göz atalım dediğimizde;

Evet, iki yıldan bu yana Başkan Hayrettin Güngör çalışabilir. Ancak sokağa çıkıp önünüze gelen bir insana sorduğunuzda? Tanımıyorum veya çalışmıyor diyebilir…

Evet, çalışabilir ancak bunu duyuracak olan Basın ve sosyal medyadır. Bu sektörle aranızı iyi tutmadığınız veya hiçe saydığınız zaman sizi tanıyan olmadığı gibi yaptığınızı vitrine çıkartmakta zorluk çekersiniz.

Bir örnek; Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin bizim belediye başkanımızdan çok mu farklı? Bana göre değil. Niye hep gündemde? Şahin’i sosyal medya ve yazılı basın olağan üstü parlatıyor.

Basın ve sosyal medya ile arasını iyi tutuyor. Onun için devamlı yazılı basın ve sosyal medyanın ulusal ve uluslararası gündeminde.

İstediğiniz kadar iyi çalışın, eğer bunun duyuramıyorsanız, ne kadar çalışırsanız çalışınız bunun karışlığını ilde yaşamakta olan insanlar bilmez, farkına bile varamazlar. Şimdi, Kahramanmaraş’ta bunları yaşıyoruz!

+++

Belediyeler bilhassa AK Parti döneminde olağanüstü yetkilere sahipler. Daha doğrusu sosyal belediyecilik noktasında, insanların yaşamına ve yaşam kalitesine katkıda bulunmaktalar. Eski belediyecilikle şimdiki belediyecilik çok farklıydı!

Eski belediyecilikte şehir merkezinde yoların yapımı, asfaltlanması, su, kanalizasyon ve çöplerin toplanması gibi birkaç kalemden oluşan bir belediyecilik verilmekteydi! Ancak günümüzde başarılı bir belediye başkanlığının karşılığı sayılmayacak kadar geri dönüşüm projesi gibi bir şey.

İster Cumhurbaşkanlığı seçimi, ister diğer seçimler olmak üzere direkt partisinin başarısına katkıda bulunan kamu kurumlarıdır. Vatandaş belediye hizmetlerinde memnun kaldığında, seçimlerde oyunun mutlaka belediye başkanın partisine verdiklerini biliyoruz. Daha doğrusu temsil ettiği partisinin kazanıp kazanamayacağına dair rol oynamaktalar.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’in ne kadar başarılı olduğunu burada anlatmaya gerek var mı? Vatandaşlarda bunun farkında. Niçin? Çünkü basın ve sosyal medya ile arasını sıcak tutuyor. Güçlü bir iletişime sahip. Basın ve sosyal medyada bunun karşılığı olarak başkanın çalışmalarını gündeme taşıyor. Bundan daha güzel ne olabilir.

Şimdi aradan iki yıl geçti. Özel idare iş merkezi, vilayet konağı, eski adliye binaları ve çevredeki binaları da kamulaştırarak oraların şehir meydanına dönüştürüleceği açıklandı.

Elbette ilimizin bir kent meydanına ihtiyacı var. Ancak aciliyeti olan bir konu değil. Bu alan kentsel dönüşüme alınmış. 300 milyon TL kaynak ayrılmış. Bu 300 milyon çok para gibi gözükse de daha çok paraya ihtiyaç olacağını da biliyoruz.

Adı ise Şehir Meydanı olacakmış. Meydan ne işe yarayacaktır? Benim bildiğim kadarıyla daha çok sosyal aktivitelerde kullanılacaktır. Bir şekilde park... Bayramlar, mitingler orada yapılacak.

+++

Eleştiri ve eleştirilmek demokrasinin olmazsa olmazıdır. Demokrasi bir açıklık rejimidir. Bir o kadar da

hoşgörü ve tahammül gerektirir. Konumu ve yetkisi ne olursa olsun, kişiler bu ilin hizmetinde olduklarını unutulmamalı. Hiç bir yetkili “seçilmiş olsun, atanmış olsun “milletten daha üstün değildir.

Kuşkusuz, her eleştiri haklı, eleştirilen de suçlu değildir. Özellikle yanlılık, duygusallık eleştiriye baştan gölge düşürür. Yapıcı bir eleştiri öncelikle olumluları da görmezlikten gelmemeli. Aksi halde inandıracağını yitirir.

Dost seçimi yaşamın önemli bir ayrıntısıdır. Gerçek dostluk kafa ve gönül birliği üzerine kurulmalıdır.

Dostun dili serttir, acıtır; yalakanın dili yumuşaktır, altadır.