Kahramanmaraş ‘ta birçok belediye başkanları görev yaptı… Bunların içerisinde ismi unutulmayan başkanlarda var. Bunun yanında koltuktan indikten sonra yapayalnız kalan başkanlarda var!

Makamlar geçicidir. Zamanı geldiğinde o koltuğa başka birinin oturacağını da unutmamak lazım. Ne kadar uzun bir başkanlık süreci geçirseler de günü geldiğinde o makama başka birisi oturacaktır.   Halkın sevdiği saydığı başkanlarda var. Bunun yanında hiç sevilmeyen başkanlarda var. Her başkan, halk tarafından sevilecek diye bir şart yok. Sevilmek, sayılmak ayrı bir şey, halka hizmet eden halka dokunan başkanlar daima sevilir ve sayılır. Birde bunun yanında kalıcı eser bırakarak tarihe mal olan başkanlarda var.

Onikişubat Belediye başkanı Hanifi Mahçiçek EXPO’da basın ve sosyal medyayı bir araya getirerek iftar verdi. Verilen iftara yoğun ilgi vardı.

Çünkü Mahçiçek medya tarafından sevilir ve sayılır. Elinden geldiği kadar yardımcı olur, yardımda bulunur.

+++

EXPO gibi, büyük projeleri gerçekleştirmek her başkana nasip olmaz, başta vizyon sahibi olmak gerekir.            

 Yazının başında bahsettiğimiz “Yalnız adam” olayına gelince, Başkan Mahçiçek ’in bilhassa EXPO gibi önemli projede yalnız bırakılması, sahip çıkılmaması önemli bir eksiklik.

 2023 yılında hizmete girecektir. 

Binlerce ziyaretçi gelecek ve ilimize maddi destek sağlayacaktır. Artı Kahramanmaraş’ı dünyaya tanıtma imkânı bulacaktır. İlimizin 160 ülkeye ihracat yaptığı söyleniyor. Biliyoruz ve kutluyoruz.  Dünyanın birçok ülkesine ihracat yapılıyor. Ama kendi ülkemizin büyük bir kısmı,  Kahramanmaraş’ın hangi bölgede  olduğunu bilmeyen çoğunlukta. Yani ne yaparsak yapalım bir türlü illîmizi ne ülkemize nede dünyaya tanıtma imkânı bulabiliyoruz. Evet, ihracat yapıyoruz ama yerimizi ve bölgemizi yeter kadar tanıtamıyoruz... Bu eksiklik, elbette başta basın ve seçilmiş ve kamuda önemli görev üstlenmişlere düşmektedir. Ayrıca buranın insanları da konunun takipçileri olmalıdırlar. Bizim aynı zamanda sahiplenme gibi problemlerimizde var.  Şimdi EXPO ne kadar önemli olduğunu halen anlamış değiliz!

Bu projeyle birlikte Germenicia da devreye girdiğinde işte size kazanç ve tanıtma imkanı sunmaktadır.

Bu işin kaymağını Gaziantep yiyecektir. Çünkü ilimizde hava alanı yeterli bir uçuş garantisi veremiyor. Yetere kadar rehber ne konaklama tesisleri nede restoranlar mevcut!

Gerçekleştireceğimiz bu proje Kahramanmaraş ekonomisine, vizyonuna katkı sağlayacak. Şehrimizi uluslararası bilirliği artacak. Ticari ilişkileri ve işbirlikleri gelişecek. Otellerden tutun restoranından taksicilere, reklamcılık sektöründen lojistik firmalar ve daha birçok firma kazanacaktır.

 Mahçiçek, büyük çabalar ve uzun bir mücadele sonuncunda EXPO’yu almaya hak kazandı. Eğer ki birçok konuda duyarsız olmamızı sürdürdüğümüzde, bu önemli bir şans. Bunu fırsata çeviremediğimiz takdirde kimseyi suçlamadan bu günkü nemelazımcılık anlayışla yolumuza devam ederiz.

Özet olarak:2023 yılı geldiğinde, ilimize alışık olmadığımız yerli ve yabancı ziyaretçiler gelecektir. Burada alınan olumlu puan bizi turizm konusunda ufkumuzu açacaktır.