Son dönemde covid-19 vakalarında önemli artışlar yaşanıyor. Sadece Türkiye'de değil, Avrupa ve Amerika'da da vakaların önüne geçilemiyor. Pek çok ülke artan vakalardan ötürü tedbirleri sıkılaştırma kararı almıştı. 

Türkiye'de koronavirüs tedbirlerini sıkılaştırma kararı alan ülkeler arasına dahil oldu. Bilindiği üzere geçtiğimiz kış ve ilkbahar aylarında bazı kısıtlamalar uygulanmaya başlamıştı.

Sokağa çıkma yasağı geri geldi işte yeni kısıtlamalar

Bugün konu ile ilgili bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bazı kısıtlamaların geri geldiğini açıkladı. Bu kısıtlamalar arasında sokağa çıkma yasağı da yer alıyor.

Artık hafta sonları sabah saat 10:00 ile 20:00 saatleri arası dışında sokağa çıkmak yasak olacak. 

Ayrıca ara tatilden sonra açılması planlanan okulların da dönem sonuna kadar uzaktan eğitime devam etmeleri kararlaştırıldı. Yani öğrenciler ara tatilden sonra okullara dönmeyecek.

Bu tedbirlerin yanı sıra sinemaların yıl sonuna kadar kapalı tutulacağı, kafeterya gibi işletmelerin de çalışmalarına ara vereceği belirtildi.

Ayrıca restoran tarzındaki işletmelerde eskiden olduğu gibi yine sadece paket servis olarak hizmet verecekler. 

Berber, güzellik merkezi ve benzeri işletmeler de belirlenen saatler arasında hizmet verebilecekler.

Önümüzdeki süreçte seyircili oynanması planlanan futbol müsabakaları da bir süre daha seyircisiz oynanmaya devam edecek.

Görünen o ki geçtiğimiz kış aylarında yaşadığımız salgın kabusu önümüzdeki yaz aylarına kadar hayatımızı etkilemeye devam edecek.

Editör: Haber Merkezi