Günümüzde çocuk ve gençlerin bilgisayar oyunlarına olan merakı salgın koşulları ile birleşince, internet ortamında organize edilen elektronik sporlar ve oyun festivalleri de yaygınlaşmaya başladı. Bunlardan biri de Nilüfer Belediyesi, tarafından 3-6 Ekim tarihleri arasında organize edilen “Nilüfer Gamefest 2020” olacak. Nilüfer Belediyesi’nin, yerli girişim POGUP markası iş birliği düzenleyeceği Nilüfer Gamefest 2020, e-spor tutkunlarını online ortamda buluşturacak.


  www.pogup.com adresi üzerinde düzenlenecek olan Nilüfer Gamefest etkinliğinde; League of Legends, Valorant ve PubG oyunlarının turnuvaları gerçekleştirilecek. Gençlerin e-spora teşviki, e-sporun ülkemizde gelişimine katkı sağlanması ve Covid-19 salgını sonrası etkinliklerin daha çok online olarak düzenlenmesinin teşviki hedefiyle düzenlenen etkinlik 3-6 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
  Farklı kentlerde yapılması planlanan GAMEFEST 2020 etkinliklerinin ilki “#evdenoyna” sloganı ile Nilüfer Belediyesi iş birliği ile gerçekleştirilmiş olacak. E-spor tutkunlarının severek oynadığı League of Legends, Valorant ve PubG oyunları ile 3 ayrı turnuvadan oluşacak etkinlikte dereceye giren oyunculara ödüller,  turnuvaya katılanlara da sürpriz hediyeler verilecek.
  Nilüfer Gamefest 2020 turnuvasına katılmak isteyenler, www.pogup.com internet sitesi üzerinden kayıt yaptırabilecek. Turnuvaya başvurular 2 Ekim’de sona erecek.

Editör: Haber Merkezi