Kahramanmaraş'ın kendine has Cumhuriyetlerinden olan ve çeşitli nevaleleriyle hem havası, en çok da Kabarcık Üzümü ile meşhur olan, halk dilindeki genel adıyla Bertiz olarak bilinen Baydemirli’de, Latif Öztürk ile bir gün geçirdik.

Dulkadiroğlu ilçemizin ceviziyle meşhur bölgelerinden olan Boyalı Mahallesinde değerli bir kardeşimizin misafiri olduk.

Siyasetçinin misafiri olunca, tabi ki gündem konumuz Gelecek Partisi üzerine oldu. Doğa içerisinde de siyaset olur mu? demeyin biz yaptık oldu.

Gelecek Partisi'nin teşkilatlanma çalışmaları içerisinde, Dulkadiroğlu İlçe Başkanlığına seçilen işadamı Latif Öztürk, bize ev sahipliği yaptı. Başkan Öztürk’ü köyde herkes tanıyor.

İlçe başkanlığıyla ilgiliyse herkesin mutlu olduğunu ve onu tebrik ettiğini gördüm.

Partinin en etkin, en hareketli ismi, bu yörenin insanı olan Başkan Öztürk’ün bütün derdi davası ihtiyaçları temin edilmiş, eğitim, sağlık gibi meselelere kendini odaklamış ve adamış bir Baydemirli düşünür ve beklerken, bölge insanlarının sağlığı için acilen kapsamlı bir hastanenin bölgeye şart olduğunu dile getiriyor, bir lise’nin yapılması halinde insanların, öğrencilerin köyden şehre göçünün önlenec eğini belirtiyor, eğitimin bu bölge için önemine dikkat çekiyordu.

Boyalı’daki molanın ardından yöredeki insanlarla sohbet ediyoruz. Onların da beklentisi, isteği bir donanımlı hastahane ve lise… Rastladığımız insanlar; “Hastalarımız, özellikle kış mevsiminde ciddi sıkıntı çekiyor. Kışın yolların kapandığını düşünün, ulaşımın getirdiği olumsuzluğu hesap edin! Sağlık ve eğitim yaşamın temel taşları. Biz bunlardan mahrumuz. İlgililer ve yetkililer bu sesimizi duysunlar!” diye konuştular.

Cevizi yurtiçinde marka haline gelen, tüm dünyada meşhur olan Kemallı Mahallesinden Baydemir’liye geçiyoruz. Yol yer yer asfalt, yer yer stabilize. Ama ulaşım rahat.

Gelecek Partisi Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Latif Öztürk’ün evine misafir oluyoruz. Gündem siyaset, erken seçtim, belediyeler, yerel hizmetler ve Baydemirli’nin ihtiyaçları, halkın talepleri…

Latif Öztürk’ün babası, 1994-1999 yılları arasında belediye başkanlığı yapmış, iz ve eserler bırakmış İbrahim Öztürk hasta yatağında karşılıyor bizi. Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Öğle yemeğinden sonra, konudan konuya geçen sohbetler dizisinde günün flash ismi eski muhtar Erol Tanış. Ortam güzel, esri bol, samimi bir hava, temiz hava ile birlikte insanı büyüleyen coğrafya…

Sonra yola çıkıyoruz. Kılağlı, Başdervişli, Boyalı ve Baydemirli derken, o güzelim coğrafya arasında Çobanlı, Maksutlu, Sarıçukur derken son durak Kazma Bağları, yani Üngüt.

Çobanlı’dan itibaren yol müthiş güzel. Şehir merkezinde bile böyle mükemmel asfalt yok.