Belediyeler Birliği Genel Sekreteri iken 24 Kasım 2018’da Büyükşehre aday gösterildi, kente gelişinin üzerinden 3 yıl geçti.

O anları hatırlıyorum, yazmayan kalmadı; ‘Belediyeciliğin ustası aday oldu’ ‘Kahramanmaraş GÜNGÖR'ecek’ ‘Belediyeciliğin kitabını yazdı, şimdi de hizmetin kitabını yazacak’ vs.

Belediye koltuğuna biraz geç oturdu; seçimde yapılan itirazlar nedeniyle…

Kentte öyle bir algı oluşmuştu ki; öyle bir karizma oluşmuştu ki;

Başkan Güngör’ün ismi bir anda taraflı tarafsız her kesimin ilgi odağı olmuştu

Sonra büyük düşünceler büyük bir hayal kırıklığına dönüştü;

Ya kendinin ya da akıl danelerinin yönlendirmesiyle bir anda tüm kesime karşı arasına büyük bir mesafe koydu.

Basın, iş dünyası, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları, vatandaşlar, kendi partililerinin bir bölümü

Bu saydığım gruplar iyi niyetini gösterip iletişim kurmak istedi fakat başkan bey bunun altında başka bir şey aramış olacak ki bu eli geri itti.

Tabikii

Birkaç ay öncesine kadar,

Geçtiğimiz yıl belediyeden biri aradı, ‘Başkan Güngör daire başkanımızı arayarak dediki; ‘şimdi ben oraya geliyorum, bir şube müdürün gelip elimi sıkarsa sizi yakarım, herkes haddini bilecek sadece sen elimi sıkacaksın ve hoş geldin diyeceksin’ demişti.

Önce inanamamıştım, dışardan görünen genel tabloya bakınca bu dedikoduyu yayanın başarılı olduğunu görmüş ve birçok yerde de buna benzer dedikodular gelmişti.

Son 3-5 aydır değişim başlamış fakat birkaç aydır ise gördüğüm tablo bu dedikoduyu zihnimden atmaya neden oldu.

Başkan beyin instagram hesabına girip göreve geldiği günden bu yana ay ay, yıl yıl ziyaretlerine ve misafirlerine bakın

Son iki yılda üç beş muhtar ziyareti, genellikle bürokrasi ve partililerinin ziyaretlerini görebilirsiniz. Vatandaş ziyareti de vardır ama olması gerekenden daha azdır.

Fakat son üç-beş ayda ilk iki yıla oranla bambaşka bir Güngör karşımıza çıktı.

 ‘Kahramanmaraş’a Ak Partiyi bitirmek için geldi’ görüntüsü veren Güngör’ün de hesabının kişilerle değil hizmetle olduğunu görür olduk.

Zannedersem o da ön yargıyla yaklaştığı isimlerin iyi niyetlerini ve ortak paydanın Kahramanmaraş olduğunu görmüş olacak ki; büyük bir yumuşama olmuş.

Geçen Cuma günü Başkan Bey’in sosyal medya hesabında Mikail Toslak kardeşimizi başkan beyin odasında birlikte görünce ‘Bu iş tamam’ dedim.

‘Tepeden bakmalar, kibir abideleri’ söylemleri yerine mütevaziliğe bırakmış ve karizma yavaş yavaş onarılmaya başlanmış.

Halk ve esnaf ziyaretleri, muhtarlarla iç içe samimi görüntüler, köy sofralarına bağdaş kurup oturmalar, basınla daha sıkı fıkı olmalar, önceden sinek giremeyen makam odanızın kapısı sonuna kadar açmalar bu kente geliş amacınızın hizmet olduğunu gösteriyor.

Sadece şunu söyleyeyim; ne kadar hizmet ederseniz edin, halkın gönlüne dokunamayınca soğuk kalıyor.

Tekke ve Özel İdare binasının yıkımı, Otogar’ın açılışı için verdiğiniz tarihlerin zamanında olmayışını ise içinizdeki heyecanla sahadaki işlemlerin aynı anda olmamasına bağlıyorum.

Birkaç ziyaret ve gönül almaların karşılığını sahada gördüğünüzü umuyorum…