Sürekli değişmeye müsait olan Kahramanmaraş gündemini, son günlerde hem sosyal medyada hem de köşe yazılarında meşgul eden bir konu var.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ve eski Başkan Fatih Mehmet Erkoç döneminde yapılan çalışmalar.

Öncelikle geçmiş dönemde yapılan çalışmalara, vakti zamanında ses çıkartmayıp da bugün tepki göstermeye başlayanları kınıyorum. Bunların yaptıkları, ''Kral öldü, yaşasın yeni kral'' zihniyetinden başka bir şey değildir.

Hayrettin Güngör'e gelince...

Seçim döneminde, donanımlarıyla adından sıkça söz ettirerek vatandaşların gönlünde taht kurdu.

31 Mart'ta ise sandıktan başarılı bir oy oranı alarak başkan seçildi.

Göreve gelmesinin ardından yaptığı çalışmalar ve belediyede ki uygulamaları dahi vatandaşlardan takdir topladı.

Başta daire başkanlıklarının sayısının azaltılması, fazla görülen kiralık araçların iadesinin yapılması ve belediyeye tasarruf sağlayacak şekilde bir yönetim tarzı izlemesi takdire şayan. Bu konularda gerçekten vatandaşlardan büyük alkış aldı.

Büyükşehir Belediyesinin mali durumunu, bütçesini düzeltecek en iyi isimlerden birisidir Başkan Güngör.

Şöyle biraz geçmişine bakarsak, ''Mali Müşavirlik yaptı ve T.Vakıflar Bankasında mali analist olarak çalıştı. 1990 yılında stajyer kontrolör olarak girdiği İçişleri Bakanlığında kontrolör, başkontrolör ve kontrolörler başkanı olarak görev yaptı. Bir dönem Devlet Muhasebe Standartları Kurulu (2006-2009) üyeliği de yaptı. 2016-2017 yıllarında Çevre ve Şehircilik Bakanlığında Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü ve Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2008-2018 yılları arasında Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreterliği görevini yürüttü. 09 Ekim 2018 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Üyeliğine atandı. Kamu mali yönetim projesi ve yerel yönetimlerin yapılanması ile yeni büyükşehir belediyelerinin kurulmasını düzenleyen kanunun hazırlık çalışmalarında yer aldı ve Türkiye Belediyeler Birliği adına öneriler hazırladı. 64. ve 65. Hükümetler tarafından yürütülen belediyelerin sorunları ve öneriler çalışmasında aktif rol aldı ve başbakan, bakanlar ve milletvekilleri düzeyinde sunumlar yaptı. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Uyum Komisyonu (Yerel Yönetimler) çalışmalarında görev aldı.''

Başkan tam bir bürokrat...

İdarenin içerisinden geliyor. Devletin ana yönetim merkezinde görevler yapmış.

Henüz ikinci ayını doldurmak üzere ve benim izlenimlerim, Başkan Güngör adımlarını sağlam atıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesini ilerleyen zamanda çok güzel günler bekliyor.