Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank geçtiğimiz hafta şehrimize geldi. İlimizde bulunan birçok tesisi gezdi ve izlenimlerini KMTSO meclis toplantısında anlattı.  Yaklaşık iki saate yakın konuştu ve dinledi.   Burada çok iyi sanayi kuruluşlarının olduğunu ve bunları takdirle karşıladığını söyledi.

Üç firmanın isimlerini saydı. MADO, Kipaş holding ve Has cevheri çok beğendiğini bunların olağan üstü teknolojileri kullanarak iç pazarla birlikte ihracat yaptıkların dile getirdi.” Kahramanmaraş bizim göz bebeğimiz, takip ve tebrik ediyoruz.” Dedi.

Bakan Varank,  iki yıl önce yine Kahramanmaraş’a gelmişti! Buraya yabancı değil. Aynı kuşaktan olan insanların bir çoğunun ya arkadaşı yada okul arkadaşı olarak bilinmektedir.

Varank ‘ın sözleri ve övgülerle geçen toplantısında söz alan KMTSO yönetim kurulu başkan vekili Serdar Zabun ’un mesleği gereği Hes ve Ges’lerle ilgili işlemlerin çok uzun sürdüğünü belirterek bunun kolaylaştırılmasını istedi.

Islah organize sanayi bölgesinin çıkmasında Bakan Mustafa Varank’ın önemli ölçüde çabası olduğunu dile getiren Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Balcıoğlu ve Meclis başkanı Hanefe Öksüz’nde bakanı takdir ve teşekkür eden konuşmaları ağırlıktaydı.

+++

Bir tarihte Necmettin Erbakan’ın koalisyon hükümetinde Sanayi bakanı Abdülkerim Doğru Sümerbank’a gelmişti! O tarihte partinin başkanı ve yöneticileri de oradaydı.” İl başkanı ve parti yöneticileri komşu illerin çok geliştiğini Maraş’ın yerinde saydığını “söylediler.

Bakan Doğru’da konuşmaları dinledikten sonra “Arkadaşlar siz istemesini bilmiyorsunuz. Siz istemesini bilmezseniz ben ne yapabilirim ”demişti.

 Bir anekdot: Yine bir tarihte ya Başbakan yada önemli bir bakan ilimiz

Rahmetli Süleyman Demirel Cumhurbaşkanı olarak Kahramanmaraş’a geldiğinde Ulu Cami’de namaz kıldıktan sonra cami avlusunda, benden bir isteğiniz var mı? Diye sorduğunda. Oradaki ahali “ Cumhurbaşkanından camimizin halısı eskidi? Deyince. Ulu Cami’nin halısı değiştirilmişti!

Kurtuluş savaşından sonra Mustafa Kemal Atatürk Maraş’a Mareşal Fevzi Çakmak’ı yollamış. Bizden isteğiniz var mı diye? “sordurmuş “Kaleye top istiyoruz. Ramazan da top ve ezan sesini duyamıyoruz” demişler. Şu andaki kalede top değişti, Atatürk Meydanı’nda bulunan eski top orada tarihi yansıtan görüntü vermekte.

Aradan uzun yıllar geçti. Aksu Köprüsü’nün altından çok sular aktı…

 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank buruda iki gün kaldı. Bu iki gün içerisinde birkaç yerde özel toplantılar yapıldı. Neler konuşuldu. Neler istendi? Tomsuklu da yapılacak olan organize sanayi bölgesi ve Savunma sanayi için alt yapısı gündeme gelmiştir mutlaka...

 “Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ konusunun uzmanı olarak biliniyor”

Kendisini ilgilendiren bakan değil ama Kahramanmaraş hava alanını hala rantabl  bir şekilde çalıştırılamıyor. Uçak seyahati güven vermiyor. Hava açıkta olsa kapalıda olsa inip inmeyeceğini kimse bilemiyor. Teknolojinin bu kadar geliştiği bir süreçte hala bu belirsizlik varsa, mutlaka ilgililerin konuya eğilmediğinin veya ciddiye alınmadığının bir göstergesi olarak değerlendirmek gerekir.