Kahramanmaraş MHP milletvekili Prof.Dr.  Sefer Aycan sık, sık iline gelerek kurum, kuruluş ve esnaf ziyaretlerinde bulunur. Geçtiğimiz haftada Bugün Gazetesi’ne ziyareti sırasında birçok konu hakkında konuştuk.

Bir konu açıldı.  24 Nisan aslı olmayan sözde Ermeni soykırımı tarihi. Her yıl bu tarihte tanınma veya tanınmama konusunda ABD ile sıkıntılı günler yaşarız! ABD başkanı Joe Biden’in geçen yıl ve bu yıl 1915 yılında yaşanan olaylar için soykırım ifadesini kullanması tepki ile karşılandı. Kurtuluş Savaşı sırasında, Ermenilerin katliam yaptığını bir türlü dünyaya anlatamadık. Ermeni diasporası dünyada güçlü olduğu için o tarihin adı soykırım olarak birçok ülkede geçer. Bizde bunun yanlış olduğunu bizim daha çok o tarihte şehit verdiğimizi ve Ermenilerinde Zeytin’de ve merkezde büyük katliamlar yaptığını bir türlü anlatamadık!

Bu 24 Nisan 1915 tarihi, “Milletvekili Sefer Aycan’a”? Soruldu. “ Ermeni meselesi incelenebilir: tarihi ve politik olarak kabul edebilir. Tehcir uygulaması ve Milli Mücadele ile Ermenilerin Anadolu’da Büyük Ermenistan kurma hedefi başlamadan bitmiştir. ABD Başkanı Joe Biden seçilmeden öncede iktidara destek vermeyeceğini muhalefetle çalışacaklarını açıklamıştı! Joe Biden ülkemize karşı bize hep olumsuz davranmakta olduğunu biliyoruz.

Bu kanıtsız açıklamalarının yanlış olduğunu söyleyen Aycan “Ben Mecliste Başkan Biden’ı eleştirdim” “Biz yalnız dış güçlerle mücadele etmiyoruz. Birde iç güçler var bunlarla da mücadele etmek zorunda kalıyoruz.” İfadelerini kullandı.

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan 1915 Ermeni soykırımının tanınması için Meclise kanun teklifi verdi. “Ana muhalefet partisi milletvekillerinin bazılarının da o vekile destek vermelerine üzüldük. Kurtuluş savaşında benim dedemi de şehit ettiler” diyen Sefer Aycan; “Kurtuluş savaşında Ermeniler Fransızları da arkalarına alarak büyük katliam yaptılar. Biz bunların hesabını bir türlü sormadık. Esas bunları sormalıyız. Dersim olaylarında Albayımızı, rütbeli rütbesiz askerlerimizi ve vatandaşlarımızı katlettiler. Biz esas bunların hesabını sormalıyız. ABD başkanı Joe Biden Soykırımı geçen yıl ve bu yıl 24 Nisan tarihi ermeni soykırımı olarak dile getirmesini bir talihsizlik olarak dile getiriyorum. “dedi.

Sonuç olarak: TBMM’de ivedilikle bir yasa çıkartılarak ‘Ermeni Soykırımı’ var demek suç sayılmalıdır.