Korona virüsle mücadelemiz devam ediyor. Kahramanmaraş halen turuncu renkte, riski illerin içerisinde yerini koruyor. İlimizde dahil olmak üzere tüm yurtta hem vaka hem de ölüm sayısı artıyor.

Bu salgından korunmanın tek çaresi aşı olmaktır. Bu konuda Devlet üzerine düşen görevi yapıyor. Bu kez bazı vatandaşlarımız aşı yaptırmamakta direniyor.

Diğer taraftan; aşı olmak isteyen vatandaşlarımızda sağlık merkezlerinde verilen randevuya zamanında gitmelerine rağmen aşı olmakta zorluk çekiyor. Çünkü bazı sağlık kuruluşları aşılama konusunda oldukça yetersiz bir tablo çiziyorlar. Bunun yanında; aşılamanın pek çok sağlık merkezlerinin fiziki ortamlarının yetersiz olmasıyla enfeksiyon ve bulaş riskinin artacağı da düşünülmeli. Aşılama hizmetlerini daha süratli yapılabilmesi için, ilçe sağlık müdürlükleri bünyesinde fiziki imkanları daha uygun olan geniş ve açık alanlarda, koşulların uygun hale getirilmesiyle mümkün olabilir. Parklarda bile aşı merkezlerinin kurulabilme ve çalışmaların dönüşümlü olarak görev yapmaları sağlanabilir.

İl sağlık müdürlüğü ekiplerinin bu konu hakkında daha duyarlı davranmaları gerekiyor. Aşılama konusunda ülke olarak başarılı bir –grafik çizildiğine şahit oluyoruz. Yeri geldiği zaman günde iki milyona yakın vatandaşın aşılandığına tanık oluyoruz..

Şimdi daha tehlikeli olan ‘Delta Varyantı’ ile karşı karşıyayız. Bu salgınlar arttıkça tek çaremiz aşı olmaktan geçiyor.

Ülke olarak bir taraftan orman yangınları ve korona virüsle mücadele ediyoruz. Diğer taraftan sel felaketleri! Bu konuda 2021 yılının çok iyi geçtiğini söylemek mümkün değil…

Ama büyük devlet olmak kolay değil. Hem virüs ve orman yangınları hem de sel felaketleri ile mücadele temek oldukça zor. Ama ne yapalım… Felaketleri bu kadar beklenen felaketlerden değildi. Uzmanlar hava sıcaklığının her yıl daha da artacağını söylemekteler.

Yaşadığımız felaketler elbette elimizde değil! İklim değişikliğinden kaynaklandığını uzmanlar açıkladılar. 

Fakat bizimde vatandaşlık bilinciyle yapmamız gereken şeyler var.  Daha tedbirli olmakta elimizde.