Doğukent Mahallesinde yaşayan 63 yaşındaki Mehmet Kapak, evinde oturduğu sırada telefonu çaldı.

Kendisini savcı olarak tanıtan bir dolandırıcı, telefonda Kabak'ın emekli hesabına üzerine yüklü miktar kredi çekildiğini ve bu paranın terör örgütüne aktarıldığını belirterek, evinde arama yapacaklarını söyledi.

Dolandırıcılara inanan Kabak, ne yapması gerektiğini sorduğunda ise evinde arama yapacaklarını ve bütün ziynet eşyalarını bozdurarak kendisine verilecek olan hesaba yatırılması talimatını aldı.

Kabak, evinden çıktığında ise ailesinin bilgi vermesi üzerine durumdan haberdar olan polisler olayı engellemek için harekete geçti.

Özellikle tenha bölgelerde bulunan ATM'lerde tedbir alınırken, Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği Kapalı Çarşı ekibi, kuyumculara yaşlı adamın eşgalini vererek, gelmesi durumunda bekletilmesini ve kendilerine haber verilmesini istedi.

Kısa süre sonra bir kuyumcudan haber alan polis, kuyumcuya gittiğinde yaşlı adamı ile görüşerek dolandırılmak üzere olduğunu anlattı ve parasını bankaya yatırmadan kurtardı.

Yaşlı adamın geldiğini polislere haber veren kuyumcu esnafı Onur Dayıoğlu, "Amca geldiğinde çok korkmuştu. Artık telefonda ne söylemişlerse, biz durumunu biliyorduk ama ona fark ettirmeden onu oyaladık ve polislere haber ettik." dedi. 

Mehmet Kapak, parasını bankaya yatırmadan kurtaran polis ekiplerine de teşekkür etti.

HABER-FOTO: ÖMER FARUK SALMAN

Editör: Haber Merkezi