*Bu paylaşımlar etik mi?

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Eğitim Sağlık ve Araştırma hastanesiyle ilgili kentte yıllardır dillendirilen şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor. Kimi zaman doktor hasta diyaloglarından, kimi zaman personellerin umursamaz tavırlarından, kimi zaman da tedavi sürecine ilişkin bir çok şikayet dile getiriliyor. Şimdi de bir doktor paylaşımlarıyla gündeme düştü.

Hastaneyle ilgili bu kadar şikayet varken, vatandaşların hastaneye yaptığı  şikayetlerin değerlendirilmesi ve sorunların çözüm aşamasıyla ilgili olarak yol kat edemeyen hastane yönetiminin de çoğu kez sınıfta kaldığı görülüyor. Son olarak Kahramanmaraş'ta Bugün Gazetesine vatandaşlar tarafından yoğun olarak bir doktorun paylaşımlarıyla ilgili ihbarlar gelmeye başladı.

Ekibimiz tarafından değerlendirmeye alınan ve yapılan incelemeler sonrasında, Kadın Doğum Polikliğinde görev yapan bir doktorun, yaptırdığı doğumlar sonrası ameliyathanede çekildiği fotoğrafları sosyal medya paylaştığı ortaya çıktı. Hiçbir şekilde etik olmayan bu fotoğraflarda, anne rahminden çıkartılan çocukları, bahsi geçen doktorun adeta bir kurbanlık gibi ayaklarından tutarak sallandırması ve gülümseyerek poz vermesi dikkat çekti.

Ailelelerden bu fotoğraflar için izin alınıp, alınmadığı bilinmiyor ancak sosyal medyada görülen bu fotoğraflara ilişkin, gazetemize ihbarda bulunan vatandaşlar CİMER'e de konuyla ilgili şikayetini ilettiğini belirtiyor.

HABER: YAŞAR ERİKLİ

Editör: Haber Merkezi