Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında getirilen sokağa çıkma kısıtlamasından dolayı uygulama yapan polis ekipleri, Menderes Mahallesinde 46 BU 885 plakalı otomobile "dur" ihtarında bulundu. 

Polisin ihtarına uymayan sürücü Y.E.K., mahalledeki ara sokaklarda kaçmaya başladı. 

İlk önce Bahçelievler Mahallesine, oradan Egemenlik Mahallesine kaçan sürücü daha sonra Kahramanmaraş-Kayseri karayoluna çıkarak Madalyonlu Kavşakta trafik ekiplerinin aracına çarptı. 

Buradan da kaçmaya devam eden sürücü, yaklaşık 30 kilometre süren kovalamaca sonrasında Batı Çevre Yolunda polise yakalandı.

Otomobil içerisinde tek başına olan Y.E.K.'nin yapılan Genel Bilgi Taraması'nda (GBT) hırsızlıktan kaydının olduğu belirlendi.

Trafik ekipleri tarafından alkolmetre üfletilmesi sonrasında sürücüden alkol çıkmadı. 

Y.E.K., kendisini görüntüleyen gazetecilerin, neden kaçtın sorusuna da, "Ben gündüz 2-3 gibi içtim. Alkol bir gün sonrasına kadar çıkıyor diye düşündüğüm için kaçtım." dedi.

Gözaltına alınan şüpheli emniyete götürülürken, sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal etmekten, "dur" ihtarına uymamaktan, trafiği tehlikeye düşürmek, kamu malına zarar vermek gibi ilgili maddelerden cezai işlem uygulanacağı öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi