Kahramanmaraş 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 2. duruşmaya sanıklar, SEGBİS sistemiyle katılırken, Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, oğlu Furkan Yazıcıoğlu, ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu, ablası Mavuş Ocak ile partililer hazır bulundu.

Mahkemede sanıklar, Başbakanlık Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezine her türlü bilgiyi anında ilettiklerini, sahada arama kurtarma faaliyetlerine bizzat katılma zorunluluklarının, sorumluluklarının olmadığını ifade ederek, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün sahada görev yapma ve helikopterin enkazını koruma gibi bir görevlerinin bulunmadığını savundular. Helikopter uçuş ve bilgilendirmenin sadece kaptan ve pilotun sorumluluğunda olduğun ifade edildiği duruşmada, Sivil Havacılık Genel Müdürü sanık Ali Arıduru, üzerlerine atılı görevi kötüye kullanma isnadını kabul etmeyerek maddi delil oluşmadığından beraatını talep etti.

İddia makamı mütalaasında, görevi kötüye kullandıkları gerekçesiyle 4 kişinin cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanıkların esasa ilişkin savunma yapmaları talebini göz önünde bulundurarak, duruşmayı 15 Şubat 2021 tarihine erteledi. HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi