İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik polisleri tarafından Güney Çevre yolu üzerinde bulunan Arsan kavşağında drone ile kırmızı ışık denetimi gerçekleştirildi. İhlal yapan sürücülere ilgili maddeden 288 lira para cezası yazıldı.

Denetimlerdeki amaçlarının ceza yazmak olmadığını ifade eden Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Hakan Doğan, ''Kazaların azaltılması amacıyla bugün Arsan kavşağında kırmızı ışık denetimi yapıyoruz. Bizim bu denetimlerdeki amacımız, meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının azaltılmasıdır. Özellikle belirlediğimiz ve kazaların sık meydana geldiği kavşaklarda daha fazla drone ile kırmızı ışık denetimleri yapıyoruz. Bazen sivil ekiplerimizde bu denetimleri gerçekleştiriyor'' dedi. 

Sürücülere bir mesaj ileten Doğan, ''Hem şehir içindeki kavşaklarda hem de çevre yollarındaki kavşaklarda MOBESE ile drone ve sivil ekiplerimiz vasıtasıyla kırmızı ışık ihlaline yönelik uygulamalarımız devam ediyor. İlimizde meydana gelen kavşak kazaları yüzde 30-35 oranlarında ve ciddi önem arz ediyor.

Dolayısıyla bu kavşak kazalarını azaltmak için bunun en büyük etkeni olan kırmızı ışık ihlaliyle mücadelemiz devam ediyor'' diye konuştu.

 HABER: ÖMER FARUK SALMAN

Editör: Haber Merkezi