Defalarca ceza kesildi

Geceleri alkol satışı devam ediyor

şterileri de polisten kaçıyor

Sosyal medyada, televizyonda ve internet sitelerinde bu tekel bayilerine yapılan baskınlar defalarca gündeme geldi. Sokağa çıkma kısıtlamasında alkol satan bu tekel bayileri, yaşları 20'den küçük gençleri kapı önlerinde çalıştırarak ikinci bir ihlal daha yapıyor. Müşterilerde aynı şekilde açık olduğunu bildikleri için geceleri buraları tercih ediyor.

2013 yılından beri uygulanan 6487 sayılı kanunla düzenlenen alkollü içeceklerin satışına ve pazarlanmasına ilişkin yasa gereği tekel bayilerinin saat 22:00’de kapanması gerekiyor. Ancak Kahramanmaraş’ta bazı tekel bayileri, bu kuralı ihlal ederek gece geç saatlere kadar satış yapıyor. Üstelik Hıfzısıhha kuralları gereğince saat 20.00’de kapatmaları gerekirken, gecenin ilerleyen saatlerinde de bu iş yerlerinde alkol satılıyor.

İş yerlerini kapattıktan sonra kapı önünde alenen satış yapanlarda, dükkânlarına yakın olan bölgelerde satışlarını sürdürenlerde var. Fiyatlara da gece tarifesi adı altında zam yapan bu iş yerlerinin müşterileri de, polisi görünce dışarıda dolaşan sıradan vatandaş görüntüsü vermeye çalışıyor. Polis yakaladığı bir kısmına kısıtlamayı ihlalden ceza yazsa da, bir kısmı kaçıyor.

Gece satış yapan tekel bayilerini bulmak ise alkol alışverişi yapanlar için hiç zor olmuyor. İş yeri tabelası üzerinde yazılı olan telefon numarası arandığı takdirde, kapalı olan iş yerinin telefonuna çıkan kişi, sizi satış yaptığı yere çağırıyor.

Dulkadiroğlu ilçesi Mehmet Akif Mahallesinde sokağa çıkma yasağında satış yapan bir iş yerine, polisin suçüstü baskın yaparak cezai işlem uyguladığı da oldu.

Ancak iş yerleri ceza yediklerinin ertesi gününden itibaren başlamak üzere, her gün satışlarını aksatmadan yapmaya devam ediyor.

Fotoğrafta ki yer de yine aynı iş yerine ait. Önceden iş yerinin içerisinden satış yapan ve kepenk altındaki bölmeden alkolü veren çalışanlar, ifşa olunca bu defa yeni bir yönteme başvurdu.

İş yerinin yanındaki bahçeli evin kapısında bekleyerek, kapı önünde müşterinin durmasını bekliyor. Müşteri durunca dışarı çıkan çalışanlar satış yaptıktan sonra içerde saklanıyor. Böylelikle polise de gözükmediklerini düşünüyorlar. Çoğu zamanda çalışanlar polisten kaçıyor.

Cep telefonlarını sürekli açık tutan, blutooth kulaklık ile sürekli görüşme içerisinde kalan çalışanların bir kısmı da, içeriden bölgeyi takibe aldıkları güvenlik kameralarını izliyor. Civara hakim olarak polisin yaklaştığını gördüklerinde, kapıda bekleyenlere haber veriyor. 

Bunların haricinde de, yine yaptığımız haberler sonrasında farklı mahallelerde gece satış yapan tekel bayilerinin olduğu şeklinde ihbarlar da gelmeye devam ediyor.

Kuralları ihlal eden bu kişilere nasıl bir yaptırım uygulanacağı ise merak ediliyor.

HABER: ÖMER FARUK SALMAN

Editör: Haber Merkezi