Alınan bilgiye göre, şoförlük yapan ve Sivas'tan Kahramanmaraş'a gelen Şükrü K., 58 ACA 912 plakalı tır ile Türkoğlu-Kahramanmaraş karayolu Çakallı mevkiinde seyir halindeyken bir otomobil sürücüsü ile trafikte tartıştı.

Otomobildeki kimliği belirsiz kişiler, tır şoförü Şükrü K.'yı darp ettikten sonra tırın camlarına da zarar vererek bölgeden uzaklaştı.

Aldığı darbeler sonrasında yaralanan şoför, çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye sevk edilen ambulans ile Necip Fazıl Şehir Hastanesine kaldırıldı.

Kendisi hastaneye kaldırılınca, yol ortasında kalan tır'ı güvenli bir bölgeye alması için Kahramanmaraş'ta yaşayan arkadaşı Ali Ordu'yu arayarak yardım istedi.

Ali Ordu'nun tır'ı bulunduğu bölgeden alarak evine doğru yola çıktı. Bu esnada şoförünün darp edildiğini öğrenen ve Sivas'ta yaşayan mülk sahibi, GPRS'den tır'ın hareket halinde olduğunu görünce çalındığını düşünerek polisi aradı.

Ordu'nun idaresindeki tır'ın peşine düşen polis, Batı Çevre Yolu'nda tır'ı yakaladı.

İhbarı yapan kişinin mülk sahibi olması dolayısıyla polis tarafından detaylı inceleme yapıldı. Şükrü K. ve mülk sahibiyle yapılan görüşmeler sonrasında Ali Ordu'nun tır ile gitmesine müsade edildi.

Arkadaşının tanımadığı 3-4 kişi tarafından darp edildiğini ve bir yanlış anlaşılma yüzünden kendisinin durdurulduğunu belirten Ali Ordu, "Şükrü abinin ayağı kırılmış. Tır'ın da camlarına zarar vermişler. Kendisi beni aradı ve tırı güvenli bir bölgeye çekmemi istedi. Mülk sahibi de konuyu yanlış anlayınca polisler beni durdurdu." dedi.

Şükrü K.'nın da kendisini darp eden kişilerden şikayetçi olduğu öğrenildi. 

HABER: ÖMER FARUK SALMAN

Editör: Haber Merkezi