KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Andırın Kaymakamı İbrahim Güneş, Andırın Belediye Başkanı Ahmet Doğan, Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan, KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Saltalı, Andırın Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürü Prof. Dr. Kenan Sinan Dayısoylu, ilçe protokolü, siyasi partileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşların katılımıyla Andırın Belediye hizmet binası önünde gerçekleştirilen etkinlik açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Niyazi Can yaptı.
KSÜ olarak ilçelerimizdeki kurum ve kuruluşlarla da sosyal, kültürel ve akademik faaliyetler yönüyle büyük bir dayanışma içinde olduklarını ifade eden Rektör Can, Tirşik Günü Etkinliğinin bu işbirliklerine güzel bir örnek olduğunu belirtti.
Yaklaşık 10 yıl önce Türk Patent Enstitüsü tarafından coğrafi işareti tescillenen Andırın Tirşiği raportörlüğünün Andırın MYO Müdürü Prof. Dr. Kenan Sinan Dayısoylu tarafından yapıldığını hatırlatan Rektör Can, ‘andız pekmezi’ ile ilgili de kaymakamlık ve belediye ile ortak çalışmalar yürüttüklerini söyledi.
Rektör Can, Tirşik Günü Etkinliğinin birlik, beraberlik ve dayanışmamızın artmasına ve güçlenmesine vesile olması temennisiyle konuşmasını tamamladı.
Andırın Kaymakamı İbrahim Güneş ve Andırın Belediye Başkanı Ahmet Doğan da selamlama konuşması gerçekleştirerek katılım sağlayan herkese teşekkür ettiler.
Etkinlikte KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Saltalı ve Andırın MYO Müdürü Prof. Dr. Kenan Sinan Dayısoylu da tirşik’in bitkisel sınıflandırma ve coğrafi işaret tescil süreçleri hakkında katılımcıları bilgilendirdiler.
Açılış konuşmalarının ardından Rektör Can ve protokol üyeleri tarafından katılımcılara tirşik çorbası, bulgur pilavı ve tatlı ikram edildi.
Rektör Can, Tirşik Günü Etkinliğinin ardından Kaymakam Güneş ve Belediye Başkanı Doğan’ı makamlarında ziyaret ederek bir süre görüştü.
Makam ziyaretlerinin ardından Andırın MYO’ya geçen Rektör Can, akademik ve idari personelle bir araya geldi.
Andırın MYO Müdürü Prof. Dr. Kenan Sinan Dayısoylu’dan yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi alan Rektör Can, “Üniversitemizin tüm birimlerini önemsiyoruz. İlçelerimizdeki meslek yüksekokullarımız bulundukları bölgeye daha fazla nasıl katkı sağlar düşüncesi ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Meslek yüksekokullarımızın her biri bizim için ayrı bir değer, ayrı bir kimlik taşıyor. İlçelerimizde yer alan akademik birimlerimiz, bölgenin gelişmesine katkı sunmak için yerel yönetimlerle bilimin ve aklın ışığında her zaman işbirliğine açık olmalıdır” dedi. HABER: YAŞAR ERİKLİ

Editör: Haber Merkezi