Ak Parti’nin 7.Olağan il kongresi ve Göksun yolunun açılış törenine katılmak için Kahramanmaraş’a gelen Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan, 12 Şubat stadyumunda halka seslendi.

Erdoğan bu güne kadar ilimize 35.5 milyar eski parayla 35,5 katrilyon yatırım yaptıklarını söyledi.  Bu kongrede Cumhurbaşkanı olmak üzere birçok yetkililer konuştu. Esas kayda değer iki konu vardı. Bunu Erdoğan’da belirti iki yıl içerisinde teşkilatın üçte ikisini yeniledik demesi...

İki yıl önce seçilen il başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici; iki yıl sonra il başkanlığını Av. Fırat Görgel’e devretti. Bu ne kadar değerli olduğunu bilmemiz lazım. Nedeni; “Kim olursa olsun, makamı ne olursa olsun, bir süre sonra heyecan ve çalıma azmi kalmıyor. Her şey rutinleşiyor.”

Bir örnek: CHP il Başkanı Esat Şengül bundan bir kaç ay önce yapılan kongrede sekiz yıl il başkanlığı yaptıktan sonra, tekrar il başkanı oldu. Bunun yanında diğer yöneticiler ve başkanların büyük kısmı da yerini muhafaza etmekteler.

Ak Parti’nin yaptığı sık değişimler hep yenileri ile birlikte heyecanı ve çalışma azmini sıcak tutuyor.  Hem de emeği geçen il başkanını da tutup bir köşeye atmıyor. İki yıl önce kongre öncesi il Başkanı Ahmet Özdemir görevden alındı,  bir gün önce. Yerine Debgici getirilmişti… Her kes Ahmet Özdemir’e haksızlık yapıldı demişlerdi!.. Sonra ne oldu.? Ahmet Özdemir’de ilk genel seçimlerde Kahramanmaraş milletvekili oldu.

Açıkçası, partiye emeği geçenler tekrar bir başka yerde değerlendiriliyor olması, partiye güveni artırıyor… Ak Parti bunu hep yapıyor. Şimdi Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ta istifasını verdi? yıpranmıştı… Maliye bakanı olmak o kadarda kolay değil.  En iyisi daha çok yıpranmadan değişikliğin yapılmasıydı.

İkinci bir konuda: Göksun yolu üzerinde yapılan 11 tünel. Bu tünellere Türk Edebiyat tarihine damga vurmuş 11 edebiyat ve Ozan’ın adları verilerek ölümsüzleştirildi... Bunlar: Aşık Mahzuni Şerif, Necip Fazıl Kısakürek, Abdürrahim Karakoç, Sezai Karakoç, Bahattin Karakoç, Erdem Beyazıt, Rasim Özdenören, Alaeddin Özdenören, Cahit Zarifoğlu,  Hayati Vasfi Taşyürek ve Nuri Pakdil...

Tünellere Edebiyat tarihine damga vurmuş ve fazlasıyla hak etmiş olan edebiyat ve ozanlarımızın adlarının verilmesi artık onların adları unutulmayacak. Hayatta kalmış olan 80 yaşındaki Rasim Özdenören bir gazeteye yaptığı açıklamada; “Çocukluğumuzdan itibaren Maraş’ta yazıp çizerken bunlar hiç aklımızdan geçen şeyler değildi. Allah Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Çok mutlu oldum” dedi.

Bir başka önemli bir konuda:

12 Şubat stadyumuna giden bulvarın adı “Kuddusi baba bulvarı” bu ismi kim biliyor.?

Edebiyat ve ozanlarımız adı tünellere verilerek adları ölümsüzleştirildi… Çok yerinde bir karardı… Ancak burada on binlerce işçi çalıştıran milyara yakın ihracat yaparak ülke ekonomisine katkı sunan İş insanlarımız var. Bunların da fabrikaların bulunduğu bulvarlara adları konularak onurlandırılamaz mı?