AK Parti‘nin yeni il başkanı Fırat Görgel, kentte karşılığı olan bir isim. Partinin kuruluşundan bu yana, her kademesinde özveriyle çalışan bir isim. Partiyi ön planda tutar. Ama kim olursa olsun kimliği, dini, cinsiyeti önemli değil. Her taraftan sevilen ve sayılan bir isim. Daha doğrusu bir markadır.

Bu konuda Görgel’in il başkanı olarak isminin açıklanmasından sonra partili, partisiz her kesimi mutlu etmiştir…

Bilindiği gibi siyasi partilerde il başkanlığı yapmak o kadar da kolay değil. Çok mesai, özveri, sabır ister. İkna gücünüzün çok kuvvetli olması gerekir.

Başında bulunduğunuz siyasi parti iktidarsa eğer, işiniz birkaç misli daha zor ve fazla olacaktır. Örneğin; iş isteyen, tayin isteyen, belediyede, kamu kurumlarında ve bakanlıkta işi zorda olan vs. gibi…

Bu çoğulcu isteklerin sayısını burada çoğaltmak mümkündür. Bu saydıklarımın tamamına yakınının ümidi, iktidar partisinin il başkanında. Ancak insanları memnun etmek o kadar kolay değil.  Eğer işi olmadığında ilk söylediği söz, “Ben oyumu size vermiştim”!.. Bu üçlü söylemin ne anlama geldiğini, sizin yorumlarınıza bırakıyorum.

Şimdi bunun karşısında il başkanı ne yapsın? Seçmeni de memnun ederek makamından göndermek durumunda. Genel merkezin kim olursa olsun memnun ederek yollayın diye talimatı var…

Av. Fırat Görgel’in İl başkanlığı adaylığı için alınan kararı Debgici açıkladı. 2023 yılında seçimler var. Partinin oyunu yükseltmek ve seçimleri iyi bir şekilde organize etmek zorundalar.

Bu arada Cumhurbaşkanımız Sayın, Recep Tayyip Erdoğan’ın da 7 Kasımda ilimize gelerek il kongresine katılacak. Katılacağı kongrede Başkan Oruç Bilal Debgici’ye teşekkür edecek Fırat Görgel’in yeni il başkanı olarak eline havaya kaldıracaktır.

Bu önemli güne, gerekli ilgiyi göstererek, ilimizin eksikliklerini pankartlarla veya sözlü olarak istekte bulunabiliriz.

Diğer taraftan Görgel il başkanlığı süresince; Belediye başkanlarıyla, bürokratlarla,  milletvekilleriyle ve bakanlar arasında köprü görevi de yapmak zorunda. Bunu yapmadığınız veya yapamadığınız zaman aradaki köprü kurulmadığında seçilmişler ve atanmışlarla bir türlü sağlıklı bir iletişim kurulması mümkün olmayacaktır. Bunu hep çoğu zaman yaşayarak görüyoruz…

Başkan Oruç Bilal Debgici‘de bir nöbet değişikliği kapsamında görevi Fırat Görgel’e devredecektir.  Debgici daha önce, tekrar aday olmayacağını açıklamıştı!

Açıklamalarında” Genel merkez teşkilat başkanlığı ile yapmış olduğumuz istişarelerde, partimizin 7,olağan il kongresinde aday olmama yönünde karar almış bulunmaktayız kongreye kadar görevime devam edip inşallah kongrede bayrağı bir başka dava arkadaşımıza devredeceğiz” dedi.

Diğer taraftan: Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde İl başkanlarının görev yükü oldukça artmıştır. Bundan böyle; birçok konuda il başkanlarının yetkisinden ve gücünden faydalanması gerekecektir.