İFTAR ÇADIRLARI NEDEN KALDIRILDI

Milletvekili Ahmet Özdemir, CHP'li Öztunç'un Elbistan'da iftar çadırlarını niye kaldırdınız sorusu üzerine yanıt verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, ''Hayırdır ya? Yani, gariban vatandaşın, parası olmayanın gidip ramazanda iftar çadırında iftarını açmasını istemiyor musunuz? Soruyorum size: Elbistan'da iftar çadırları niye kaldırıldı?'' demişti.

Meclis genel kurulunda Öztunç'a yanıt veren AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, ''Elbistan'da iftar verilmediğini söyledi. Bilgi eksik, bütün Kahramanmaraş'ta artık toplu ifrat verilmiyor çünkü iftar bedellerini ihtiyaç sahibi ailelere yerinde, ailelerin bulunduğu evlerde vermek yöntemiyle bir değişiklik yapıldı. O nedenle, sadece Elbistan'da değil Kahramanmaraş'ın tamamında artık toplu iftar verilmiyor'' dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör bu konuya Ramazan öncesi yaptığı basın açıklamasında açıklık getirmişti. Güngör, AK Parti'nin Kahramanmaraş'ta aldığı ortak kararla böyle bir uygulama yaptığını belirterek, Ramazanda yapılan toplu iftar çadırlarının yerine ihtiyaç sahibi ailelere gıda ulaştıracaklarını söylemişti.

SUYA ZAM YAPILDI İDDİALARINA YALANLAMA GELDİ!

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, TBMM'de yaptığı konuşmasında Kahramanmaraş'ta suya yüzde 18 zam yapıldığını söylemişti. Ahmet Özdemir ise TBMM'de yanıt vererek zam iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç'un Kahramanmaraş'la ilgili iddialarına meclis Genel Kurulundan cevap veren Ahmet Özdemir, "Kahramanmaraş'ta su fiyatlarına herhangi bir zam yapılmadığı gibi Büyükşehir Belediye Başkanımızın ilk icraatı, Kahramanmaraş'ta ihtiyaç sahibi ailelere kişi başı 2,5 ton ücretsiz su verilmeye başlanmıştır'' dedi.

GERMENİCİA ÜÇÜNCÜ AŞAMADA!

CHP'li Öztunç Germenica'ya da sahip çıkılmadığını belirterek, “Bakın, bizim Kahramanmaraş'ta da Germenicia var, müthiş bir tarih, gerçekten müthiş bir tarih. AK PARTİ milletvekillerinin de gidip görmesini isterim. Eğer Kahramanmaraş milletvekillerimiz, AK PARTİ'li milletvekillerimiz misafir ederlerse çok iyi olur, eğer etmezseniz de ben ederim AK PARTİ milletvekillerini. Germenicia müthiş bir tarih. Germenicia şu ana kadar 41 parsel kamulaştırıldı, 600 metrekare mozaik çıktı, bakın, 600 metrekare mozaik. Antep'te Zeugma tek mozaik. Şu ana kadar Kahramanmaraş Germenicia'dan çıkan mozaiklerin üç tanesini ben size göstereyim. Peki, bu Germenicia'ya niye sahip çıkılmıyor? "Niye sahip çıkmıyorsunuz?" diye soruyoruz, hiç oralı olunmuyor, üstü kapatılmış öylece duruyor. Oysa Germenicia'ya sahip çıkılsa, inanın bana, Kahramanmaraş'a binlerce turist gelir, binlerce çünkü çok fazla hazine var orada, dünyanın en büyük açık hava müzesi olur, mozaik müzesi olur. Benim sizlerden ricam: Lütfen Germenicia'ya sahip çıkın ve destek verin, burayı düzeltelim'' demişti.

Germanica'yla ilgili açıklamalarına da yanıt veren Özdemir, ''Kültür ve Turizm Bakanlığımız ve Büyükşehir Belediyemizin ortak çalışması var. Şu anda kazı çalışmaları devam ediyor, üçüncü aşama kazı yapılıyor. Üçüncü aşama kazı da bittiğinde mozaikler açılacak. Bir noktada hemfikiriz, Germanica dünyanın en gelişmiş medeniyetinin bulgularını içeriyor. Çok yüksek bir medeniyetin göstergesi olan bulguları üçüncü aşama bittiğinde de kamuoyunun bilgisine sunacağız ve hizmete açacağız'' diye konuştu.

HABER: ÖMER FARUK SALMAN

Editör: Haber Merkezi