AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir'in ifadeleri:

"HDP'li Semra Güzel'in fotoğrafları birkaç gündür Türkiye'nin gündemini sarsan bir durum ama yeni veya ilk defa karşılaştığımız bir şey değil. Bu aslında HDP'nin PKK ile olan organik bağının tescili oldu. Bunun aşamaları var tabi. Daha önce öldürülen PKK'lının yakınları da daha önce milletvekili yapılmıştı.

.Bunların birbiriyle harekete ettikleri sabit. 6-8 Ekim olaylarında sözde PKK sorumlusu Sabri Ok'un Selahattin Demirtaş'a talimatıyla ayyuka çıkmış bir süreç. HDP, PKK'nın emir eridir. PKK talimat vermiş HDP'de yerine getirmiş. Türkiye'nin terörle mücadelesini hazmedemeyenler PKK'lıların yakınlarını Meclis'e sokmuşlar.

Önümüzdeki hafta Perşembe günü komisyona bu kişinin dosyası gelecek. Dün bir vatandaş arayıp beni 'Bu vekil Meclis'e gelirken aramadan geçiyor mu?' diye sordu. Bende cevaben hiçbir vekil aramadan geçmiyor. Vatandaş, "Dağda bulunmuş biri ile aynı ortamda nasıl güvenli hareket edeceksiniz' diyerek endişesini paylaştı. İşte bunların hesabını sormak lazım.

HDP'nin PKK ile olan organik bağına resmi olarak karşılık vermek gerekir. Perşembe günü vekillerimiz bunun karşılığını komisyonda verecektir. Millet İttifakı'nda bunun bir karşılığını görmek istiyorum. İYİ Parti'nin bu konuda ne söyleyeceğini merak ediyorum. Belki de dilleri ile ilgili bir tedavi süreci var konuşamıyorlar. CHP'nin HDP'yi meşrulaştırma çabası var. Hukukçu olanlar gidip onlara avukatlı yapıyor.

Burada bir zincir var. Bu zincirin ana unsuru ve talimat vereni PKK. Talimatları uygulayan ise HDP. Bu partiyi meşrulaştırmaya çalışan bir CHP var. İşte bu zincir Türkiye'de vatanını seven herkeste rahatsızlık yaratıyor.

İBB Başkanı seçim zamanında bazı sözler vermişti kendi ifşa etmedikleri ama birlikte hareket ettikleri ittifaka galiba onlara alan açmaya çalışıyor. O vatandaşlarımız yıllardır emeğini İstanbul'a vermiş vatandaşlarımızı fütursuzca ölçüsüzce işten çıkartıyor ve hiçbir şeyi de umursamadan yapıyor bunu.

HDP'ye bazı sözler vermişlerdi. Belli kurumları onlara vereceklerini de duymuştuk. Şimdi galiba onlara yer verecekleri için bu vatandaşlarımızı mağdur ediyorlar. CHP'nin bütün söylemlerinin bertaraf edildiği yerin İstanbul Büyükşehir Belediyesi olduğunu açıkça görüyoruz. Hesabının sorulacağı günler gelecek."

Editör: Haber Merkezi