Kahramanmaraş üvey evlatlıktan çıkıyormudur ne?

Her zaman Gaziantep’i örnek gösterip Kahramanmaraş’ın üvey evlat olarak görüyorduk.

Lakin son zamanlarda yaşanan yatırım müjdeleri Üvey evlatlık meselesini 2-3 plana atmaya başladı.

Öncelikle Islah OSB’ler ile sevindik sonrasında Yapılan yatırımlar.

Önceki gün Aksu TV de yayımlanan bir programda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Projelerinden bahsetti.

Kurtuluş Haftası etkinliklerinin yanı sıra Şehir Meydanı, Kültürpark’ın dönüşümü, NFK Kültür Merkezi, Binevler Caddesi ve Yeni Stadyum çalışmaları ile ilgili son bilgileri paylaştı.

Şehir genelindeki yatırımların sürdürülebilir mali denge gözetilerek hayata geçirildiğini belirten Başkan Hayrettin Güngör, “Tüm ilçelerimizin ve yerleşim yerlerimizin ihtiyaçları ve talepleri farklı oluyor. Yerel yönetimler olarak bizler de ihtiyaçları öncelik sırasına göre belirleyerek yatırım planımızı oluşturuyoruz.

Tabi yatırımları hayata geçirirken mali yapıyı da bozmamak gerekiyor. Mali yapıyı dengede tutarak sürdürülebilir projeler hayata geçirmemiz gerekiyor.

Geçtiğimiz üç yılda Kahramanmaraş’ımız için 1 Milyar TL tutarında yatırım hayata geçirdik.

Bu yıl yatırım hedefimiz ise 1.7 Milyar TL. Buna ek olarak bütçe dışından AB fonları ve bakanlıklarımızdan 2 Milyar TL’nin üzerinde de kaynak elde ettik.

Biz hizmetten değil, israftan tasarruf yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Daha önce ben projelerin maket halini görmüştüm.

Meclis toplantısında ve Tanıtım toplantılarında bilgi vermişti.

TV Programında ise konuyu yayarak anlattı.

Hayal etmek bile çok güzel.

Valilik Meydan Projesi olsun, Kültürpark’ın Dönüşümü, Yeni Stadyum Çalışmaları, Kongre Merkezi ile Şehir ve Kurtuluş Müzesi ve Prestij Caddesi adeta şehre renk katacak.

Necip Fazıl Kültür Merkezi önünden çevre yoluna kadar uzanan Binevler Yolu olarak bilinen cadde de yenileme çalışmalar, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi için yeni bir proje hazırlığı, 12 Şubat Stadyumu’nun bulunduğu alanda da ‘Kongre Merkezi’ ile ‘Şehir ve Kurtuluş Müzesi’ projesi, Hanefi Mahçiçek Stadyumu’nun bulunduğu 120 dönümlük alana Spor Kompleksi, olimpik yüzme havuzu, kapalı spor salonu, Kahramanmaraşspor Tesisi, antrenman sahaları ve spor alanları inşa ediliyor. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü de oraya taşınıyor.

Şehir merkezinde yer alan Kültürpark ile ilgili de Valilik Binasının oraya taşınması, Mevcut Valilik Binası ve İl Özel İdare binasının Meydan Projesi ile güzelleşmesi adeta dudak uçuklatan projeler.

Yürüyüş yolları, bisiklet yolları, refüjleri ve şehir mobilyalarıyla bölgeyi prestij cadde ile yeni bir Kahramanmaraş inşa ediliyor.

Tabi projeler şehrin gelecek vizyonuna göre hazırlanıyor.

Takdir etmek gerekir.