Türkiye’mizde ve Dünya’da devam eden Covid-19 virüsüne rağmen sair ülkelerde olduğu gibi bizde de gerekli tedbirler alındıktan sonra 2020-2021 Eğitim ve Öğretim yılımız başlamış oldu. Vatanımıza ve milletimize hayırlı ve uğurlu olsun. Minik yavrularımız, güzel bir eğitim için büyük bir heyecanla merhaba diyerek ilk zil sesiyle derse başlamış oldu. Rabbim zihinlerini, yollarını ve bahtlarını her daim açık eylesin. (Amin)

Geleceğimiz için istikbalimiz için hürriyetimiz için ülkemiz için eğitim şarttır. Bunun içindir ki minik yavrularımız, her türlü şartlarda en güzel bir şekilde eğitim ve öğretimini tamamlayacaklardır. Bu konuda bizler de ebeveynler olarak üzerimize düşen vazifeyi yapmalıyız. Okulumuzu, öğretmenimizi, arkadaşlarımızı sevdirmeliyiz. Ödev takiplerini yapmalıyız. Gelmeyen eksik kalan kısımları tek tek tamamlamalıyız. Tamamlamalıyız ki bu salgın dönemi dezavantajdan avantaja çevirerek bir günlük eğitimi tabiri caizse on gün içine sığdırmalıyız. Çok kısa zaman diliminde büyük yol kat etmeliyiz.

Eğitim ve öğretim için nasıl ki sayın Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk, büyük bir titizlikle ve yoğun bir çalışmayla gayret ediyorsa bizler de aynı ivedilikle gerekeni yapmalıyız. Buradan kendisinin yapmış olduğu eğitim ve öğretim için bu fedakarlığından dolayı kendisine teşekkürlerimi bir borç bilirim. Mevlam yolunu ve bahtını her daim açık etsin, çalışmalarında en üst zirvelere ulaşmasını diliyorum ve dua ediyorum. Bizler ülkemiz için ne kadar çalışsak azdır. Gelişen ve değişen şu teknoloji çağında hiçbir şeyden geri kalmamak için gecesini gündüzüne katan fedakar ve yürekli bakanlarımızı, memurlarımızı, öğretmenlerimizi ve daha sayamadığımız kardeşlerimizi canı yürekten kutluyorum.

Bizler Türkiye olarak her zaman her şartta her türlü çalışmalar içerisinde olup her daim ileriye doğru gitmeliyiz büyük ve özgür bir Türkiye için. İlim ve hikmet Müslümanın yitiğidir; nerede bulursa onu alır, hadisi şeriften yola çıkarak bizler her zaman ilimle eğitimle ve öğretimle uğraşmalıyız. “Beşikten mezara kadar ilim öğreniniz.” yine hadisi şeriften yola çıkarak eğitimin bizler için bir su gibi aziz ve vazgeçilmez olduğunu dimağımıza nakşetmeliyiz. Bu kadar mühim bir meseleyi şimdiden çocuklarımıza aşılamalıyız.

Söylenecek söz çok lakin zamanımız hiç yok. Vakit çalışmak vaktidir. Vakit üretme vaktidir. Vakit ilerleme vaktidir. Vakit okuma vaktidir. Tekrardan 2020-2021 Eğitim ve Öğretim yılımız hayırlı uğurlu ve bereketli olsun inşallah. Nice buluşlara ve icatlara kavuşmak dileğiyle esenle kalınız hepiniz, sizleri saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum.