Spor Altyapısı Güçleniyor
Milletvekili Şan, Bakan Bak ile yaptığı görüşmede Adıyaman'a yapılacak yeni spor tesisleri ve devam eden projelerin hızlandırılması konularını ele aldıklarını belirtti. Görüşme sonucunda, Adıyaman'ın spor altyapısını önemli ölçüde güçlendirecek yatırımlar için mutabakata varıldı.
15 Bin Kişilik Şehir Stadyumu İnşa Edilecek
Milletvekili Şan, en önemli müjdelerden birini vererek, "Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak ile yaptığımız görüşme sonucunda, 15 bin seyirci kapasiteli bir şehir stadyumu yapılması için destek sözü aldık. Bu stadyum, şehrimizin spor potansiyelini artıracak önemli bir adım olacak" dedi. Yeni stadyumun Adıyaman sporuna önemli katkılar sağlaması bekleniyor.
Afet Konutları Bölgelerine Spor Tesisleri
Adıyaman genelinde afet konutlarının bulunduğu bölgelere de yeni spor tesisleri yapılacak. Bu kapsamda gençlik merkezleri, spor salonları ve sentetik çim yüzeyli futbol sahaları inşa edilecek. Bu yatırımlarla, afet sonrası yeniden yapılanma sürecinde spor alanlarının da önemli bir yer tutması hedefleniyor.
-
İndere Afet Konutları: 1 adet gençlik merkezi, 1 adet spor salonu, 1 adet sentetik çim yüzeyli futbol sahası.
-
Örenli Afet Konutları: 1 adet gençlik merkezi, 1 adet spor salonu, 1 adet sentetik çim yüzeyli futbol sahası.
-
Kahta Salkımbağ (Alüt) Afet Konutları: 1 adet gençlik merkezi, 1 adet 500 seyircili spor salonu.
-
Gölbaşı Afet Konutları: 1 adet gençlik merkezi, 1 adet sentetik çim yüzeyli halı saha.
Olimpik Yüzme Havuzu ve Spor Salonu da Yapılacak
Adıyaman'a bir olimpik yüzme havuzu kazandırılması için çalışmaların hızlandırılacağı belirtilirken, Altınşehir Mahallesi Üniversite Caddesi'nde de bir spor salonu inşa edilecek. Bu yatırımlarla Adıyaman'da farklı spor branşlarının gelişmesine katkı sağlanması ve sporun daha geniş kitlelere yayılması amaçlanıyor.
Bakan Bak Adıyaman'a Davet Edildi
Milletvekili Şan, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ı Adıyaman'a davet ederek, planlanan projeleri yerinde incelemesini rica etti. Bakan Bak'ın en kısa sürede Adıyaman'ı ziyaret etmesi bekleniyor.
Editör: ATİLLA ŞAKACI