Çalışan gazeteciler günü bu kez buruk geçti.

Bunun başında Koronavirüsle birlikte 2020 yılında üç arkadaşımızı kaybettik.

Ömer Kösebalaban ve Lütfi Yıkan, genç yaşta aramızdan ayrıldılar.

Duayen gazeteci Yaşar Başer’de koronavirüse yenik düştü.

Bu arkadaşlarımız ölümüne kadar kendilerini gazeteciliğe adamış meslektaşlarımızdı!

+++

Koronavirüs hayatımıza girdiğinden bu yana acaba sıra kimde diye düşünmeye başladık…

Tabi kaderin önüne geçilmez. Ama bu ölümcül hastalığı da tüm insanlarımızla birlikte kuşku içerisinde yaşıyoruz!

Her yüz yılda bir gelen salgın, bir asır öncede İspanyol gribi diye geçmekte. İspanyada başlayan birçok ülkeyi etkisi altına alan hastalıkta değişik rakamlar söylenmektedir.

Bunun en alt rakamı 50 milyon insanın öldüğü kayıtlarda geçmektedir!

Ancak bu kez teknolojinin gelişmesiyle aşının daha erken bulunması yaşama ümidimizi artırmıştır.

Zor günlere rağmen Belediye Başkanı Hanifi Mahçiçek gazetecileri bir araya getirerek basına ve sosyal medyaya ne kadar önem verdiğini gözler önüne serdi.

Hanifi Mahçiçek başarılı bir belediye başkanlığı sergiliyor. Bunun baş nedenlerinden basına ve sosyal medyaya son derece önem vermesidir.

Yaptığınız hizmetleri yeteri kadar tanıtamazsanız hiçbir önem arz etmemektedir. Ne kadar çalışırsanız çalışınız, bunun kimse farkına varmaz...

Bunu öne çıkartacak ve tanıtacak olan basın ve sosyal medyadır.

“İltifat marifete tabidir” derler.

Kahramanmaraş’taki basın genel olarak devletine, milletine ve toprağına sahip çıkar. Bunu kırmız çizgisi olarak özümser. Yapılan haberler genel olarak pozitif haberlerdir.

Elbette eleştiri haberleri de yok değil. Ama eleştirirken eleştirinin içerisinde çözümü de beraberinde getirilir.

Sonuç olarak; huzurlu bir kent ortamı kendiliğinden oluşur… Tabi ki Belediye başkanlığı yalnız o makamda oturmak değil. Aynı zamanda aldığı bu kutsal görevi en iyi şekilde halkın sağlığı huzurlu ve yaşama sevinicide üslenmesidir.

Basın ve sosyal medyadan ”bana ne” diyen Belediye Başkanımız yok değil! Ancak Hanifi Mahçiçek’in yeri ayrıdır. Her basın mensubu Mahçiçek’i sever ve sayar. Bu motivasyonla Mahçiçek; birçok ilin ve hiçbir ilçe belediyesinin elde edemediği EXPO 2023 projesinin önemli bir kısmı tamamlanmak üzere. Bu proje gerçekleştirildiğinde Kahramanmaraş sınıf atlayacaktır. Aynı zamanda EXPO 2023 Hanifi Mahçiçek projesi olarak TARİHE GEÇECEKTİR.